U:fona by mohla koupit N&F Marketing Group

30.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. srpna (ČTK) - Mobilního operátora MobilKom provozujícího síť U:fon by mohla získat společnost N&F Marketing Group, která údajně podala nejvyšší nabídku ve výběrovém řízení. Nyní probíhají jednání o detailech kupní smlouvy, která by měla být podepsaná v září. ČTK informaci získala od informovaného zdroje. Současní vlastníci MobilKomu to nechtěli komentovat. Vyjádření N&F ČTK shání.

O MobilKom se podle dřívějších informací ucházelo nejméně šest firem a indikativní nabídky se pohybovaly v řádu desítek milionů korun. Prodejem se firma zbaví insolvenčního řízení kvůli vysokým závazkům z minulosti a bude dál pokračovat v nabídce služeb. Celkové závazky byly 2,15 miliardy Kč, největší představoval úvěr od China Development Bank. V současnosti je MobilKom v provozním zisku.

"Tuto informaci potvrdit nemohu a bohužel nemohu prozatím sdělit ani žádné další informace o průběhu výběrového řízení. Přímo mi to zakazuje insolvenční zákon," uvedl mediální zástupce MobilKomu Pavel Křižka. Podle něj se daří plnit harmonogram prodeje schválený v květnu věřitelským výborem, nicméně je to stále běžící proces.

N&F Marketing Group se mimo jiné zabývá přímým prodejem prostřednictvím obchodních zástupců a cíleným marketingem. Jedním z jejích zákazníků byl právě U:fon. Služby poskytovala i Telefónice, T-Mobilu, Kooperativě nebo České spořitelně.

U:fon měl loni kolem 100.000 zákazníků, kterým poskytoval rychlý mobilní internet a hlasové služby v síti CDMA. Nové klienty začal v červnu lákat nabídkou mobilního volání do všech sítí za korunu, což zatím nemá v Česku obdoby.

Vlastníkem MobilKomu je společnost Divenno Holdings, která ovládá například Dial Telecom. MobilKom získala od finanční skupiny Penta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK