Hotelu Imperial K. Vary stouply za pololetí tržby o 14,2 procenta

20.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 20. září (ČTK) - Karlovarský hotel Imperial, který patří do skupiny Imperial Group, od ledna do konce června zvýšil tržby v porovnání se stejným obdobím loňského roku o 14,2 procenta. Přesáhly 164,6 milionu korun, což bylo nejvíce za uplynulá léta. Letos si hotel Imperial, který patří k největším v lázeňském městě, připomíná 100. výročí založení, připomněl dnes ředitel hotelu Jiří Švaříček.

Ekonomická krize v minulých dvou letech hotel výrazně neohrozila a udržel si stálé klienty. Od loňska jich začalo přibývat. Za šest měsíců roku jich bylo přes 5300. Průměrná obsazenost se oproti loňsku zvýšila o čtyři procenta na 81,6 procenta. Nejdůležitějšími trhy stejně jako v minulosti zůstávají Rusko, Ukrajina, Kazachstán, Německo a Česká republika. "Zásadní podíl tržeb byl realizován v segmentu medicínsky pojaté komplexní lázeňské péče," podotkl ředitel.

Imperial investoval letos 21 milionů korun do rekonstrukce Sportcentra, jež bylo rozšířeno. V budově vznikl například velký sál pro skupinová cvičení, dvorce na ricochet či lezecká stěna. V hotelu začala modernizace pokojů. Úpravami už prošlo šesté patro, do konce roku přijde na řadu páté. "Kvalitní nábytek pořízený v roce 2003 zůstal. Zaměřili jsme se na malby, textilie a podlahové krytiny. Jedno patro stojí téměř tři miliony korun," dodal Švaříček.

Kampaň ke 100. výročí vzniku hotelu zahájila společnost Imperial loni na podzim. Její součástí je šestý ročníku Imperial Design Symposia. Tentokrát designéři navrhovali oděvy a doplňky, které by Imperial mohl využít jako dárkové předměty pro obchodní partnery a prodávat je pod svou značkou jako lázeňskou módu, řekl generální ředitel Imperialu Alexandr Rebjonok.

Oslavy stého výročí dnes vyvrcholily zazděním časové schránky v Galerii Imperial. Je v ní poselství příštím generacím a schránka by měla být otevřena 18. června 2112. Do boxu byly uloženy peníze, poselství primátora i ředitele hotelu, dokumenty z provozu hotelu či lázeňské pohárky. "Při sestavování historie hotelu jsme se potýkali s nedostatkem historických dokumentů. Chceme tak našim následovníkům jejich bádání v hotelové minulosti trochu ulehčit," dodal Švaříček.

Karlovarská lázeňská a hotelová společnost Imperial vykázala za loňský rok tržby 514,4 milionu Kč, meziročně o 52,2 milionu Kč více. Loňské tržby byly nejvyšší za uplynulých pět let. Zisk čtyři miliony korun se meziročně snížil o 39,3 milionu korun kvůli přechodu části obchodního jmění Imperialu na nově vytvořený Imperial nemovitostní uzavřený investiční fond. Každoročně využívá ubytovacích kapacit společnosti kolem 25.000 hostů. Loni firma zaměstnávala přibližně 451 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK