Casper Consulting koupila firmu Santander Consumer Finance

04.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. října (ČTK) - Česká inkasní společnost Casper Consulting koupila Santander Consumer Finance, místní pobočku španělské bankovní skupiny Santander, která se v ČR zabývala poskytováním finančního leasingu a úvěrů na dopravní techniku. Převzatá společnost má nyní portfolia úvěrů v hodnotě přes miliardu korun. Casper Consulting o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

"Přímé akvizice jako v případě Santander Consumer Finance jsou pro nás novým způsobem, jak rozšiřovat portfolio aktiv a dále tak posilovat náš podíl na trhu správy pohledávek. V této strategii hodláme dále aktivně pokračovat," uvedl předseda představenstva Casper Consulting David Štekl.

Santander Consumer Finance byla součástí španělské ?nanční skupiny Santander, jedné z největších ?nančních institucí na světě. Společnost působila na českém trhu od roku 1997 a ve ?nancování dopravní techniky patřila již od počátku své existence mezi nejvýznamnější hráče na trhu. Zaměřovala se zejména na poskytování úvěrů a ?nančního leasingu na osobní automobily, užitkové vozy a motocykly. Od roku 2009 společnost postupně omezila svoji obchodní činnost na českém trhu a soustředila se pouze na správu svého portfolia úvěrových a leasingových smluv.

Casper Consulting je jednou z největších společností na českém trhu specializujících se na inkaso pohledávek a správu pohledávkových portfolií. Na trhu působí 17 let a má ve správě aktiva přesahující 30 miliard korun. Mimo jiné spolupracovala s investiční bankou JP Morgan při nákupu portfolií pohledávek od České konsolidační agentury a založila společný podnik s Raiffeisenbank.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK