Šéf ČSOB Pavel Kavánek povede v KBC novou divizi ČR

08.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. října (ČTK) - Generální ředitel Československé obchodní banky Pavel Kavánek (63) byl s platností od 1. ledna 2013 jmenován členem výkonného výboru KBC s odpovědností za nově zřízenou divizi Česká republika. K témuž datu se vrcholové výkonné vedení ČSOB rozšíří ze sedmi na osm členů příchodem Marka Ditze (40). Banka to dnes sdělila ČTK v tiskové zprávě.

Nová Kavánkova role v nejvyšším vedení skupiny KBC má přímou vazbu na její dnes představenou strategii, v rámci níž byla mimo jiné upravena organizace celé skupiny. Jednou ze změn je to, že aktivity v Česku budou tvořit samostatnou divizi, zatímco dosud byly součástí divize střední a východní Evropy.

Kavánek je předsedou představenstva a generálním ředitelem ČSOB od roku 1993, od roku 1990 byl členem představenstva. V ČSOB pracuje od roku 1972.

Ditz, který bude ve vrcholovém vedení banky odpovědný za jednu ze čtyř obchodních divizí, působí v ČSOB od roku 1994. V roce 2005 byl jmenován ředitelem divize specializovaného a institucionálního bankovnictví. V roce 2010 se stal vrchním ředitelem korporátního a institucionálního bankovnictví, kde byl zodpovědný za distribuční síť deseti regionálních poboček.

ČSOB patří k největším tuzemským bankovním skupinám. Do její skupiny patří vedle banky například ČSOB Pojišťovna, Hypoteční banka, ČSOB Penzijní fond Stabilita, Českomoravská stavební spořitelna nebo ČSOB Leasing. Skupina ČSOB je součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK