Co týden dal? Až dvě miliardy na opravy bytových domů

12.10.2012 | , Finance.cz
LEASING A SPLÁTKY


Až dvě miliardy korun ročně by mohl Státní fond rozvoje bydlení rozdat na opravy bytových domů. Ještě do konce letošního roku se možná dočkáme programu s názvem Panel 13+, který bude poskytovat nízkoúročené úvěry na modernizaci bytových domů. Na začátku bude mít program k dispozici 210 milionů korun, od roku 2014 by stát mohl na tento účel dávat ročně až dvě miliardy korun.

Posledních 7 dní ve světě

Již funguje stálý záchranný fond eurozóny (European Stability Mechanism - ESM). Jde o klíčový nástroj k boji s dluhovou krizí, který bude moci půjčovat až 500 miliard eur (12,5 bilionu korun).
Více informací

Americká ekonomika stále vykazuje mírný růst, i když v některých oblastech je ekonomická aktivita nadále slabší. Ukazuje to pravidelná situační zpráva s názvem Béžová kniha, kterou vydává tamní centrální banka (Fed). Ta rovněž upozorňuje, že v některých měnových distriktech je znát nedostatek kvalifikovaných pracovníků.
Více informací

Plán Evropské centrální banky (ECB) začít nakupovat dluhopisy zadlužených zemí eurozóny představuje hrozbu inflace. Tvrdí to přední ekonomické instituty v Německu, které podle očekávání zároveň na polovinu snížily odhad růstu německé ekonomiky na příští rok. ECB podle institutů rovněž prolomila tabu financování vlád.
Více informací

Míra nezaměstnanosti v Řecku se v červenci vyšplhala na nové rekordní maximum 25,1 procenta kvůli negativním dopadům hospodářské recese na trh práce. Oznámil to tamní statistický úřad. V červnu činila nezaměstnanost podle revidovaných údajů 24,8 procenta.
Více informací

Generální ředitel italské automobilky Fiat Sergio Marchionne vyzval ke snížení výrobních kapacit evropského automobilového sektoru. Snížení by koordinovala Evropská unie. Podle Marchionneho je takovýto krok nezbytný pro oživení evropského automobilového sektoru.
Více informací

Celosvětový majetek domácností během příštích pěti let stoupne téměř o polovinu na 330 bilionů dolarů (6,4 trilionu Kč) navzdory současným hospodářským problémům. Vyplývá to ze studie společnosti Credit Suisse.
Více informací

Dluhová krize eurozóny je podle Mezinárodního měnového fondu (MMF) hlavní hrozbou pro globální finanční stabilitu. Fond ve své zprávě vyzval evropské politiky, aby prohloubili finanční i fiskální vazby v rámci eurozóny. Podle MMF by to posílilo důvěru ve světový finanční systém.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) patrně ještě do konce letošního roku otevře program s názvem Panel 13+, který bude poskytovat nízkoúročené úvěry na modernizaci bytových domů. Na začátku bude mít program k dispozici 210 milionů korun, od roku 2014 by stát mohl na tento účel dávat ročně až dvě miliardy korun. Na konferenci k modernizacím bytových domů to ČTK řekl ředitel fondu bydlení Jiří Koliba.
Více informací

V Česku ve třetím čtvrtletí nepatrně stoupl počet lidí, kteří nejsou schopni plnit své finanční závazky. Ke konci září mělo závazky po splatnosti 7,93 procenta všech dospělých obyvatel ČR, když koncem června to bylo 7,89 procenta. Platební morálka Čechů se zhoršila v celé ČR kromě Zlínského kraje, informovalo ČTK sdružení Solus. Členství ve sdružení dává firmám přístup k informacím o klientech, kteří měli nebo mají potíže se splácením závazků.
Více informací

Stavební spořitelny poskytly za tři čtvrtletí letošního roku úvěry za 32,8 miliardy korun. To je v meziročním srovnání pokles o více než dvě procenta. Vyplývá to z výsledků všech pěti stavebních spořitelen.
Více informací

Státní dluh České republiky se od počátku roku do konce září zvýšil o 153 miliard korun na 1,652 bilionu korun. ČTK o tom informoval mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob. Růst dluhu je podle něj z jedné poloviny způsoben tím, že MF využívá příznivých podmínek na trhu a vydává dluhopisy do rezervy. Na každého Čecha tak připadá dluh více než 157.000 korun.
Více informací

Detektivové domácích pojišťoven odhalili letos tisíce pojistných podvodů za celkem stovky milionů Kč a zaznamenali v meziročním srovnání zhruba desetiprocentní nárůst. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími pojišťovnami. Nejvíce pokusů o podvodné jednání je stále v pojištění vozidel, výrazně ale roste počet podvodů v pojištění odpovědnosti domácností. Podle světových statistik patří mezi podvody zhruba každý sedmý případ, který klient pojišťovnám ohlásí.
Více informací

Hrubý domácí produkt České republiky letos klesne o jedno procento. Předpověděl to Mezinárodní měnový fond (MMF) ve zprávě o vyhlídkách světového hospodářství. V příštím roce by měla česká ekonomika podle MMF oživit a stoupnout o 0,8 procenta. Fond však napřesrok počítá také s nárůstem nezaměstnanosti.
Více informací

Česká národní banka (ČNB) je v případě nutnosti připravena oslabit kurz české koruny. Pomohlo by to exportním firmám i jejich zaměstnancům. Zatím ale tento krok na podporu české ekonomiky není na pořadu dne, řekl Hospodářským novinám (HN) guvernér ČNB Miroslav Singer. Podle něj na tom ale ČR ani světová ekonomika nejsou tak špatně, jak to vypadalo před třemi lety.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.

Autor článku

Roman Müller


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: LEASING A SPLÁTKY