Gannett zvýšil tržby i zisk, pomohla reklama během olympiády

15.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. října (ČTK) - Americká společnost Gannett, která vlastní noviny a televizní stanice, hospodařila ve třetím čtvrtletí s čistým ziskem 133,1 milionu dolarů (asi 2,6 bilionu Kč). To je meziroční nárůst o 33 procenta. Firmě pomohl zájem o reklamu v televizi během letních olympijských her.

Tržby se zvýšily o více než tři procenta na 1,31 miliardy dolarů (asi 25,2 miliardy Kč), a překonaly tak odhady.

Gannett je největším vydavatelem novin v USA a na jeho čtvrtletních výsledcích hospodaření se vedle olympiády příznivě odrazily i nadcházející prezidentské volby. S nimi se totiž také zvýšil zájem o reklamu. Vedení podniku ale také uvedlo, že narůstají tržby za předplatné k on-line obsahu novinových titulů.

Zisk na akcii se zvýšil na 56 centů z předchozích 41 USc. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru čekali, že tržby dosáhnou 1,29 miliardy dolarů, u zisku na akcii čekali růst na 53 centů.

Akcie firmy na začátku obchodování navzdory solidním výsledkům klesaly a pohybovaly se kolem 17 dolarů. To byl propad o více než čtyři procenta. Analytik společnosti Evercore Doug Arthur se domnívá, že investoři čekali ještě lepší výsledek, a protože se jej nedočkali, začali prodávat. Dolů se ale přes relativně slibný začátek vydaly i další akcie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK