Nejlepší investoři si již připsali stovky procent

16.10.2012 | , Finance.cz
INVESTICE


Máme za sebou druhý týden prvního kola investiční soutěže společnosti Bossa. Na začátku měl každý soutěžící k dispozici demo účet s 30 tisíci korunami. První týden se nejlepšímu obchodníkovi podařilo zhodnotit počáteční vklad o více než 400 procent. Druhý týden to bylo ještě více. Nejúspěšnější soutěžící vydělal téměř 600 procent.

Nejoblíbenějším investičním instrumentem mezi soutěžícími byl opět měnový pár EUR/USD, který se na celkovém počtu transakcí podílel 47 procenty. Ve srovnání s předchozím týdnem jeho popularita u investorů ještě více stoupla. Stejně jako první soutěžní týden se investoři opět zajímali o zlato, ropu a měnový pár GBP/USD.

„Nejlepší soutěžící uplynulého týdne dokázal zhodnotit počáteční pozici o téměř 600 procent. Výherce druhého kola s přezdívkou „menstar“ je druhým soutěžícím, který od nás dostane 10 tisíc korun a postupuje přímo do finále,“ uvedla Michala Moravcová ze společnosti Bossa. Průběžné výsledky soutěže můžete sledovat zde.

Nejlepší a nejhorší obchod týdne

O zajímavý vývoj na finančních trzích se ve čtvrtek postarala zpráva ministerstva zemědělství USA, které zveřejnilo své odhady budoucího vývoje světových zásob a poptávky po jednotlivých komoditách. Tyto události se odrazily na nejziskovějším i nejztrátovějším obchodě uplynulého týdne. Ti, kteří byli ve správnou dobu na správném místě, a navíc ještě před zveřejněním těchto výsledků, se zařadili mezi nejúspěšnější obchodníky týdne.

Nejziskovějším obchodem uplynulého týdne byl nákup 0,6 jednotek futures kontraktu kukuřice dne 10. 10. 2012. Následným prodejem o den později investor inkasoval téměř 60 tisíc korun. Soutěžící profitoval na výrazném pohybu, kdy kukuřice vystřelila na třítýdenní maximum, poté co zpráva odhalila, že světové zásoby výrazně klesly po nejhorším suchu v USA za posledních 50 let.

Graf: Čtyřhodinový futures kontrakty na kukuřici

 graf1.gif

Pozice otevřena 10. 10. 2012 na úrovni 733,13 a zavřena na 767,67.

Naopak nejztrátovějším obchodem byla krátká dvojnásobně větší pozice na futures kontraktu na plyn – ve stejnou dobu soutěžící ztratil 66 tisíc korun.

Graf: Čtyřhodinový futures kontrakt na plyn

graf2.gif 

Krátká pozice otevřena 10. 10. 2012 na úrovni 3,48 a zavřena na 3,613.

Poučením je nenechat otevřené pozice bez dozoru v případě vyhlašování fundamentálních zpráv a vždy raději nastavit stop-loss, který nás před výraznými ztrátami ochrání.

Ziskovost vybraných obchodů

Ve srovnání ziskových a ztrátových obchodů si nejlépe vedla ropa. Tři čtvrtiny z celkového počtu provedených transakcí bylo ziskových. Na druhé pozici bylo se 62 procenty zlato. Na dalším místě se umístil oblíbený měnový pár EUR/USD s 55 procenty.

Zajímavý pohyb týdne

Nejzajímavější pohyb z celkové nabídky investičních instrumentů společnosti Bossa měl uplynulý týden akciový index S&P 500. Ten měl jenom jeden směr, a to dolů. Od počáteční pondělní hodnoty 1 454 bodů si odepsal 2,4 procenta, což je nejhorší týdení výkon od června 2012.

Graf: Hodinový Futures na akciový index S&P 500

graf3.gif 

Kdo vloží 10 tisíc korun, může jít do druhého soutěžního kola

O hlavní výhru se začne soutěžit již 4. listopadu 2012. V soutěži mohou pokračovat i obchodníci, kteří do něj přímo nepostoupili. Stačí si pouze otevřít reálný účet a vložit na něj 10 000 korun. Šance na výhru je vysoká.

Jak obchodovala redakce finance.cz?

V uplynulém týdnu jsme zůstali věrní měnovému páru EUR/USD a kontraktům na ropu a zlato. Ostatním měnám a komoditám jsme se vyhnuli. Celkem jsme provedli deset obchodů, sedm z nich bylo ziskových. Nejvyšší výnosy přinesla ropa. Krátkodobými spekulacemi na růst i pokles ceny jsme celkem vydělali necelých 2 000 korun. Naopak nejztrátovější byla páteční spekulace na růst ceny zlata. Díky nastaveném stop-lossu se nám podařilo včas uzavřít pozici, i když se ztrátou necelých 500 korun.

Autor článku

Redakce

Redakce  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE