Investujeme milion a vyděláváme 10% ročně

15.04.2004 | , Finance.cz
INVESTICE


Kterak investovat milion a neprodělat? Dá se investovat bez rizika a vydělávat 10% ročně? Jistě pamatujete "pohádkové" výnosy termínovaných vkladů mnohdy i více než 15% ročně. Ta doba je sice dávno pryč, ale existují možnsoti, jak s jistou mírou pravděpodobnosti vydělat celkem slušné finance...

Střádat korunku ke korunce a doufat, že jako zaměstnanec si uškudlím na nového bavoráka nebo vilu kdesi za městem může jen naprostý šílenec. Existuje ale nekonečná otázka co s volnými financemi, které v rodinném rozpočtu přebývají koncem měsíce. Nebo - a to se týká menší části národa - máme problém, jak investovat peníze již vydělané.

Podobný problém má i náš čtenář, který se v Poradenském centru našeho serveru ptá:

"Dobrý den, chtěl bych postupně investovat částku 1-2 mil. s tím aby vydělávali min 10% čistého ročně s co nejmenším rizikem, je to vůbec možné a jakou by jste mi doporučili strategii?"

Je to krásná starost. Čtenář má ale obrovské štěstí, že se obrátil právě na nás. Prostřednictvím našeho partnera, společtnsoti Böhm&partner a.s. mu poradíme:

"Vámi zamýšlený objem invetice je dostatečný pro zařazení všech hlavních instrumentů do Vašeho portfolia tak, aby mohlo pravidelně generovat výnosy, které očekáváte. Nelze samozřejmě zaručit vždy pravidelných 10% zhodnocení, ale lze sestavit portfolio se zdánlivě protichůdným zadáním - vysoká míra diverzifikace, která snižuje volatilitu hodnoty investice, současně umožňující transparentní participaci na vývoji hlavních akciových trhů Evropy a USA. Pokud byste měl zájem o kokrétní Návrh investiční strategie - jsme připraveni jej pro Vás vyhotovit dle vašeho zadání a to samozřejmě zdarma a nezávazně. V současnosti bychom preferovali tituly ze soktoru farmacií, biotechnologií, ze sektoru finančního a "consumer staples". Určitou váhou by mohly být v portfoliu zastoupeny technolgické tituly především z oboru výroby polovodičů."

Je vidět, že i dnes se naštěstí evidentně dajít trhy a instrumenty, které (jak již bylo řečeno úvodem s jistou mírou pravděpodobnosti) zaručují poměrně slušné zisky.

Máte podobný problém jako náš čtenář? Potřebujete pomoci? Poradit? Neváhejte, zaregistrujte se u nás a pak se ptejte v Poradenském centru.

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE