Novým prvním Bendlovým náměstkem bude Vilém Žák

31.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


31. října (ČTK) - Novým prvním náměstkem ministra zemědělství bude od listopadu Vilém Žák (47). Dosud působil jako poradce ministra Petra Bendla pro transformaci resortních institucí. ČTK to dnes sdělilo ministerstvo zemědělství (MZe).

Žák bude v nové funkci zodpovědný za správní úsek ministerstva. Nastoupí na místo po Romanu Bočkovi, který úřad opustil k 1. říjnu poté, co se stal členem představenstva Českých drah.

Žák je absolventem Vysoké školy zemědělské. V minulosti působil v různých funkcích ve veřejném i podnikatelském sektoru, především v oblasti zemědělství a ochrany životního prostředí, uvedlo MZe.

Žák podle zjištění ČTK v minulosti například pracoval jako Bendlův náměstek v době, kdy byl dnešní ministr hejtmanem Středočeského kraje. Vedl také tým poradců bývalého ministra zemědělství Petra Gandaloviče.

Boček byl od března po odchodu ředitele SZIF Oldřicha Černocha pověřen také řízením organizace, přes kterou ročně protékají zemědělské dotace zhruba za 40 milionů korun. Byl také členem dozorčích rad Budějovického Budvaru a státního podniku Lesy ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK