ÚOHS povolil prodej sítě Jena nábytek řetězci Okay

28.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 28. listopadu (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil prodej sítě sedmi prodejen s nábytkem JENA - nábytek společnosti Okay, která patří mezi největší tuzemské prodejce elektroniky a domácích spotřebičů. Spojení firem podstatně nenaruší hospodářskou soutěž. ČTK to dnes řekl předseda úřadu Petr Rafaj.

Firma Okay má za stoprocentní podíl ve společnosti Jena nábytek zaplatit 100 milionů korun. Společnost JENA - nábytek byla založena v roce 1999 a má českého vlastníka. Firma provozuje sedm velkoplošných prodejen s nábytkem v Brně, Českých Budějicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě a Praze. Společnost Okay má v Česku a na Slovensku téměř 130 prodejen se spotřební elektronikou a domácími spotřebiči.

Prodejny Jena nábytek v roce 2010 zvýšily tržby meziročně o 105 milionů korun na 385 milionů a vykázaly čistý zisk 1,5 milionu Kč. Výsledky loňského hospodaření firma Jena nábytek zatím nezveřejnila. Vedení obchodní skupiny Okay, která byla založena v roce 1994, letos očekává obrat zhruba šest miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK