Nové způsoby financování bydlení

30.10.2012 | , Crestyl
Tiskové zprávy


Na trhu s půjčkami se objevil nový zajímavý produkt – tzv. Dotovaná hypotéka. Přichází s ní developerská společnost Crestyl a jejím smyslem je usnadnit svým klientům přístup k vlastnímu bydlení.

3 způsoby, jak financovat vlastní bydlení

Stavební spoření

Nejčastější způsob spoření v České republice. Stavební spoření má uzavřené asi polovina obyvatel ČR. Mezi jeho výhody patří státní příspěvek, pojištění vkladu, garance úročení vkladu a možnost získání zvýhodněného úvěru.

Hypotéka

Jeden z nejvýhodnějších způsobů financování bydlení, pokud nedisponujete dostatečným množstvím vlastních financí. Podmínkou pro přiznání hypotéky je vaše 30% účast na koupi nemovitosti, jež byla oceněna znalcem. Nutná je zástava nemovitosti na území ČR.

Novomanželská půjčka

Tzv. úvěr 300 je speciální produkt určený mladým manželským párům, které si chtějí založit vlastní bydlení. Získat lze až 300 000 Kč, které se splácí 20 let a jsou úročeny 2 % po celou dobu splácení.

S čím přichází Dotovaná hypotéka

Největší výhodou Dotované hypotéky od skupiny Crestyl je nízký úrok – nejnižší na českém trhu – 1,99 % p. a. s fixací na 3 roky. Ve srovnání s průměrnou hypotékou, která má úrok 3,59 % p. a., lze při splatnosti hypotéky na 30 let ušetřit deseti až statisíce korun, vyplývá to z výpočtů společnosti Crestyl, které najdete na www.dotovanahypoteka.cz.

Podmínky získání této hypotéky

Zcela zásadní podmínkou této nabídky je zakoupení nemovitosti přímo od developera Crestyl. Zároveň je vyžadována minimálně 20% spoluúčast kupujícího. Další podmínky již odpovídají všeobecným podmínkám na trhu.

Důraz je kladen zejména na schopnost splácet úvěr. To znamená, že zájemci musí měsíčně po odečtení tzv. povinných výdajů (platby výživného, školného, platby daní, platby ze smluv, apod.) a měsíční splátky hypotéky zůstat ještě alespoň 1,5 násobek životního minima.

O konkrétních projektech společnosti Crestyl, na které se vztahuje nabídka této hypotéky, se dozvíte víc v tomto článku.

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy