Novým jednatelem E.ON ČR se stal Radek Lucký

30.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. listopadu (ČTK) - Novým jednatelem společnosti E.ON ČR byl jmenován osmačtyřicetiletý Radek Lucký. Ve své funkci bude zodpovědný za oblast správy distribučních sítí a středisko služeb zákazníkům. ČTK o tom dnes informoval mluvčí společnosti Vladimír Vácha.

Firma má nyní tři jednatele. Lucký získal odborné vzdělání na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě v Ostravě. Má zkušenosti z předchozích manažerských funkcí ze společností působících na českém energetickém trhu, včetně výkonné funkce ve společnosti E.ON Czech. "Naposledy pracoval jako nezávislý poradce pro hlavní hráče na českém a slovenském energetickém trhu," uvedl Vácha.

E.ON je jednou z největších světových energetických společností vlastněných akcionáři, která odběratelům dodává elektřinu a plyn. Po celé Evropě, v Rusku a v Severní Americe zaměstnává více než 85.000 lidí. V ČR firma zásobuje plynem více než 120.000 zákazníků v jižních Čechách a na jižní Moravě. Plyn prodává i v dalších místech republiky, kde nevlastní distribuční síť. Elektřinu dodává v jižních Čechách a na jižní Moravě asi 1,2 milionu zákazníků.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK