ING Pojišťovna propustí v Praze a Bratislavě 15 procent lidí

03.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. prosince (ČTK) - ING Pojišťovna propustí v Praze a v Bratislavě 15 procent zaměstnanců. Propouštění je součástí plánovaného opatření na snížení nákladů společnosti. To má zajistit celkové úspory 125 milionů korun, z toho 90 milionů má přinést propouštění. Napsal to dnes server IHNED.CZ s odvoláním na mluvčí ING Danielu Velovou.

Podle Velové firma sníží do konce příštího roku počet zaměstnanců celkem o 119 lidí, z toho 52 bude propuštěno, zbytek tvoří tzv. přirozené odchody. Výpovědi jdou napříč celou firmou, týkají se manažerských i běžných zaměstnaneckých pozic.

Nizozemská finanční skupina ING, která je jedním z největších poskytovatelů finančních služeb v Evropě, už v listopadu oznámila, že zruší v rámci transformačního programu 2350 pracovních míst. Čistý zisk skupiny ING se ve třetím čtvrtletí propadl téměř o dvě třetiny a výrazně zaostal za očekáváním analytiků.

Podle Velové ING počítá v Česku a na Slovensku s růstem a z těchto trhů se nestahuje, jak naznačovaly některé spekulace v médiích. "Pro ING Česko a Slovensko zůstávají nadále klíčovými trhy," řekla serveru Velová.

ING na český trh vstoupila v roce 1991 prostřednictvím ING Bank. Nyní má v ČR aktivity v bankovnictví, pojišťovnictví a investování a správě aktiv.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK