KMV budou pro ČR a Slovensko vyrábět nápoje Schweppes a Dr Pepper

04.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 4. prosince (ČTK) - Společnost Karlovarské minerální vody (KMV) bude pro Českou republiku a Slovensko vyrábět a od ledna distribuovat limonády Schweppes a Dr Pepper. Společnost uzavřela 22. listopadu licenční smlouvu s firmou Orangina Schweppes International, která je třetím největším hráčem na evropském trhu nealkoholických nápojů. KMV o tom dnes informovala ČTK.

KMV se staly výhradním nositelem licence na sycené limonády Schweppes a Dr Pepper. Distribuci zahájí od ledna do českých a slovenských obchodů i restaurací. KMV nyní na trh dodává přírodní a ochucené vody Mattoni, Aquila a Magnesia, sirupy a ovocné nápoje značek Yo a bimboo, džusy granini a ledové čaje.

Minerální voda Mattoni má zhruba stočtyřicetiletou tradici, počátkem 90. let minulého století podnik v Kyselce na Karlovarsku převzala rodina Pasquale. Výrobky KMV se v současnosti exportují do více než třiceti zemí světa.

Orangina Schweppes International je součástí skupiny Suntory Group a vyrábí mimo jiné Schweppes Indian Tonic. Vedle nápojů Schweppes společnost stáčí, distribuuje a prodává také nealkoholické nápoje značek Orangina, Oasis, Trina, La Casera, Sunny Delight a Pulco. Firma zaměstnává asi 2500 pracovníků. Jejím klíčovým trhem je západní Evropa, výrobky ale prodává ve více než 60 zemích od východní Evropy přes Afriku, Blízký východ, až po Asii a Oceánii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK