Bendlův ekonomický náměstek Tomáš Šimčík ke konci roku rezignoval

13.12.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. prosince (ČTK) - Ekonomický náměstek ministra zemědělství Petra Bendla Tomáš Šimčík (51) rezignoval. Své dvouleté působení na ministerstvu ukončí k závěru letošního roku. Informaci dnes ČTK potvrdila ředitelka odboru komunikace MZe Kateřina Böhmová. Šimčík řídil ekonomický úsek úřadu dva roky.

Vedením úseku po odstoupivším náměstkovi bude od ledna pravděpodobně dočasně pověřen jemu podřízený sekční ředitel. Šimčík, který je členem ODS ve Zlínském kraji, přišel na ministerstvo v době, kdy byl ministrem Bendlův stranický kolega Ivan Fuksa. Předtím podnikal v oblasti auditu, účetnictví a daňového poradenství.

Bendl je ministrem zemědělství od loňského října. Během svého působení již vyměnil většinu náměstků. Z Fuksovy doby v úřadě zůstává už jen náměstek pro vodní hospodářství Aleš Kendík. Naposledy ke konci letošního října překvapivě odstoupil náměstek pro společnou zemědělskou a rybářskou politiku EU Martin Hlaváček, údajně z osobních důvodů. Jeho nástupkyní začátkem prosince Bendl jmenoval Jaroslavu Beneš Špalkovou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK