Nekonsolidované tržby Agrofertu přesáhnou 200 miliard Kč

18.12.2012 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Agrofert holdingu vzrostou nekonsolidované tržby o 15 až 20 procent a přesáhnou 200 miliard korun. Zisk bude meziročně nižší.

Loni skupině vzrostl konsolidovaný zisk meziročně téměř o polovinu na 8,7 miliardy korun. Konsolidované tržby se zvýšily na 117,6 miliardy Kč z předloňských 92,1 miliardy Kč. Hlavní podíl na zlepšení výsledků měl chemický průmysl. Konsolidační celek zahrnoval 202 společností.

V příštím roce neustále se rozšiřující skupina podle Babiše nejspíše zmírní tempo svého rozšiřování. "My budeme určitě investovat v rámci firem, kde máme investiční plán do deseti miliard. Určitě bude méně akvizic," řekl Babiš.

Agrofert je jedničkou tuzemského zemědělsko-potravinářského sektoru a dvojkou chemického průmyslu. Se svými 27.000 zaměstnanci patří k největším zaměstnavatelům. Babiš bývá označován za jednoho z nejvlivnějších a nejbohatších podnikatelů v Česku, loni jej americký časopis Forbes na svém žebříčku miliardářů zařadil na 937. místo na světě s odhadovaným majetkem jedné miliardy dolarů (zhruba 20 miliard Kč). Babiš loni založil hnutí ANO 2011, se kterým se chce zúčastnit řádných parlamentních voleb v roce 2014.

Zpráva byla převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita