Skupina GES GROUP HOLDING chce koupit posílit o rádia

03.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 3. ledna (ČTK) - Podnikatelská skupina GES GROUP HOLDING B.V. chce koupit firmy MII Praha s.r.o. s Radio Investments, pod které spadají například rádia Kiss, Radio Country nebo rádio Beat. Akvizicí se zabývá Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), jak vyplývá z informací na jeho webu.

ÚOHS zahájil správní řízení v polovině loňského prosince, informaci o tom zveřejnil až začátkem ledna. Úřad se bude zabývat rozhlasovým vysílání a poskytováním reklamního prostoru v médiích. Rozhodnout by měl ještě v lednu.

Návrh na povolení fúze na ÚOHS poslala společnost RADIO UNITED a.s., která patří do skupiny GES GROUP HOLDING B.V. se sídlem v nizozemském Amsterdamu. MII Praha a Radio Investments chce skupina kontrolovat výlučně prostřednictvím pražských firem RADIO ALFA a RADIO BETA.

Podle firemní databáze Prodata MII Praha dosud kontrolovali podnikatelé Pavel Ťahan, Radovan Vaškovič a americká Metro Radio International. Dceřinou společností MII Praha je například společnost COUNTRY RADIO s.r.o. provozující rozhlasovou stanici stejného názvu.

Radio Investments skončila v roce 2011 v zisku 15 milionů korun při výnosech 44 milionů korun. Pod tuto společnost spadá více než desítka firem. Mezi jinými BROADCAST MEDIA s.r.o. se stanicí rádio Beat nebo firma Rádio BOHEMIA provozující stanici Kiss.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK