Univerzita Padubice zve na dny otevřených dveří

09.01.2013 | , Univerzita Pardubice
STUDENT


Ve čtvrtek 10. ledna bude na Univerzitě Pardubice zahájena série dnů otevřených dveří, které pořádá během následujících dní všech 7 fakult univerzity pro uchazeče o vysokoškolské studium.

Jako první mohou zájemci o vysokoškolské studium navštívit ve čtvrtek 10. ledna hned dvě fakulty - Dopravní fakultu Jana Pernera a Fakultu zdravotnických studií. Po nich pak následují dny otevřených dveří dalších pěti fakult univerzity.

Fakulty Univerzity Pardubice nabízejí uchazečům širokou škálu studijních oborů řady disciplín v bakalářském, magisterském a doktorském stupni studia – celkem v 64 studijních programech se 122 obory. Vloni přišlo na univerzitu přes 11,5 tisíce (11 622) přihlášek.

Do 53 oborů bakalářského studia (v 27 studijních programech) budou fakulty přijímat na 4 tisíce uchazečů/ středoškoláků, kteří budou mít v rámci studia možnost strávit i jeden nebo dva semestry na některé ze 190 partnerských vysokých škol v zahraničí.

Během dnů otevřených dveří budou mít možnost zájemci o studium na vysoké škole v Pardubicích:

  • získat podrobné informace o studijní nabídce a přijímacím řízení pro akademický rok 2013/2014, o studijním zázemí a dalších podmínkách vysokoškolského studia a života na pardubické univerzitě, ale i o možnostech uplatnění po absolvování studia;
  • absolvovat PROHLÍDKY speciálních laboratoří a učeben fakult a moderního areálu univerzitního kampusu, v němž se nachází také univerzitní knihovna, vysokoškolské koleje i menza, tělovýchovný areál a další komfortní zázemí pro studium a volný čas vysokoškoláků;
  • seznámit se se zákulisím některých nabízených oborů interaktním způsobem na speciálních demonstračních stáncích, s ukázkami experimentů, laboratorních postupů, her a zajímavostí ze světa moderní vědy v rámci části programu s názvem Brána vědění otevřená;
  • seznámit se s možnostmi studia osob se speciálními vzdělávacími potřebami (handikapovaných osob) v rámci programu, který připravila pro dny otevřených dveří akademická poradna a projekt Univerzita a kampus bez bariér.
Fakulta Den otevřených dveří Přípravný kurz Termín podání přihlášek k bakalářskému studiu
Dopravní fakulta Jana Pernera čtvrtek 10. ledna
(10:00 univerzitní aula)
z matematiky a fyziky
(pro přijaté uchazeče)
15. března
Fakulta zdravotnických studií čtvrtek 10. ledna
(15:30 areál fakulty v Průmyslové ulici 395)

28. února
Fakulta ekonomicko-správní pondělí 14. ledna
(10:00 a 13:00 univerzitní aula)
z matematiky 15. března
Fakulta chemicko-technologická středa 16. ledna
(10:00 areál fakulty v univerzitním kampusu)

31. března
Fakulta filozofická čtvrtek 17. ledna
(9:00 a 11:00 univerzitní aula – dle příslušných oborů)
z angličtiny, němčiny, humanitních studií, filozofie a sociální antropologie 28. února
Fakulta restaurování v Litomyšli pátek 18. ledna
(10:00 budova fakulty v Jiráskově ulici 3 v Litomyšli)

17. května
Fakulta elektrotechniky a informatiky pátek 25. ledna
(10:00 budova fakulty na nám. Čs. legií 565)

31. března

Některé fakulty nabízejí v prvních měsících roku 2013 PŘÍPRAVNÉ KURZY, které by měly zájemcům o studium pomoci s přípravou na přijímací zkoušky (např. ekonomicko-správní fakulta z matematiky a filozofická fakulta z anglického nebo německého jazyka, filozofie, humanitních studií či sociální antropologie), případně přijatým studentům-nováčkům pomohou lépe zvládnout některé předměty v prvních měsících vlastního vysokoškolského studia (dopravní fakulta pořádá letní kurz z matematiky a fyziky, fakulta restaurování úvodní plenérový kurz a chemicko-technologická fakulta úvodní chemický kurz pro přijaté studenty v září).

Autor článku