MfD: Jablotron dosáhl loni na rekordní provozní zisk 400 mil Kč

17.01.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Jablonec nad Nisou 17. ledna (ČTK) - Český výrobce zabezpečovací techniky Holding Jablotron dosáhl loni na rekordní provozní zisk 400 milionů korun. V rozhovoru pro Mladou frontu Dnes to uvedl majitel firmy Dalibor Dědek. O rok dříve činil provozní zisk 340 milionů korun. Tržby holdingu také stouply, a to na 1,7 miliardy z 1,4 miliardy Kč v roce 2011.

Podle Dědka za dobrými výsledky stojí vrchol prodejů staršího systému alarmů JA-80 a postupný náběh novinky JA-100. Oboje se firmě daří stále více exportovat.

Pro letošek má Jablotron naplánovaný sedmnáctiprocentní růst prodaných alarmů, na pult centralizované ochrany chce mít připojeno zhruba 10.000 objektů.

Jablotron je čistě česká společnost, vznikl v roce 1990 a zaměřuje se na vývoj a prodej elektronických zabezpečovacích a signalizačních zařízení a na poskytování bezpečnostních služeb. Kromě Jablotron Alarms tvoří koncern výrobce komunikační techniky Jablocom, poskytovatel služeb bezpečnostního centra Jablotron Security, výrobce elektronických systémů Jablopcb, poskytovatel podpory pro monitorovací centra Jablonet a distributor pro Slovensko Jablotron Slovakia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK