Školení a studium při zaměstnání

20.05.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Zaměstnanec má povinnost prohlubovat si během výkonu práce svou kvalifikaci sjednanou v pracovní smlouvě. Zaměstnavatel jej má zase možnost vyslat na školení. Kdy od svého podřízeného může například vyžadovat uhrazení nákladů s ním spojených?

Téma: Nepracujte, vemte si dovolenou 

Váš zaměstnavatel má také pravomoc Vás vyslat na školení. Jestliže se daného školení nebo studia zúčastníte, pak Vám za čas zde strávený přísluší i mzda.

Školení a zaučení

Jestliže začínáte pracovní poměr bez kvalifikace, pak Vám zaměstnavatel musí zabezpečit zaškolení nebo zaučení. Po jeho ukončení Vám vydá také osvědčení o jeho absolvování. To samé nastává při přechodu na nové pracoviště či na nový druh práce nebo způsob práce. Zaměstnavatel také může svému podřízenému poskytnout pracovní úlevy a hmotné zabezpečení.

V případě, že se stanete dlouhodobě nezpůsobilý pro práci, ke které si zvyšujete kvalifikaci, tak Vám může zaměstnavatel poskytnout pracovní volno bez náhrady mzdy Vám také může zastavit hmotné zabezpečení či poskytování pracovních úlev. Stejný případ může nastat za situace, kdy nebudete po delší dobu plnit bez vážného důvodu podstatné povinnosti pro zvyšování kvalifikace.

Dohoda

Zaměstnavatel s Vámi může uzavřít dohodu, kde se zaváže umožnit Vám zvýšení kvalifikace poskytováním pracovních úlev a hmotného zabezpečení. Vy se pak, na druhou stranu, zavážete k zvýšení kvalifikace a setrvání u zaměstnavatele na dobu určitou, nejdéle však pěti let. Při porušení smlouvy mu musíte uhradit náklady spojené s Vaším studiem. Tato smlouva je možná uzavřít pouze v případě, že předpokládané náklady dosáhnou alespoň 100.000Kč. Veškeré náležitosti, které smlouva musí obsahovat naleznete v Zákoníku práce.

Absolventi středních a vysokých škol

Přicházíte-li do zaměstnání a Vaše dosavadní praxe po ukončení střední a vysoké školy nepřesáhla dva roky, pak Vám zaměstnavatel musí zabezpečit přiměřenou odbornou praxi k získání praktických zkušeností a znalostí, které jsou potřebné pro dobrý a spolehlivý výkon práce a pro další odborný růst.

Úlevy v práci

Student navštěvující školu: Placené volno Neplacené volno
střední všeobecně vzdělávací, střední pro pracující, odbornou, střední odbornou, podnikovou technickou a konzervatoř 3 hodiny týdně; 3 dny za školní rok (přípava na zkoušky); 3 dni ve školním roce (studijní soustředění); 20 dní (maturitní zkouška s odbornou maturitní prací); 10 dní (maturitní zkouška bez odborné maturitní práce)
podnikový institut a vyšší ročník konzervatoře 3 hodiny týdně; 5 dní ve školním roce (příprava na zkoušky); 20 dnů (státní závěrečná zkuoška a obhajoba odborné práce) 5 dnů (laboratorní cvičení)
vysokou 12 dnů ve školním roce (večerní a extení studium); 14 dnů ve školním roce (dálkové studium); 2 dny (příprava na každou zkoušku); 5 dnů ve školním roce (studijní soustředění); 80 dnů (státní závěrečná zkouška)
Ostatní, kteří navštěvují: Počet studijních hodin Placené volno
pomaturitní studium 400 vyučovacích hodin nebo 160 konzultačních hodin (dálkové studium) 3 hodiny týdně; 3 dny (příprava na zkoušky)
postgraduální studium 1) denní studium: 2 dny (příprava na každou zkoušku); 10 dni (závěrečná zkouška) 2) ostatní formy: 24 dnů ve školním roce (konzultace, cvičení, studium); 2 dny (příprava na zkoušku); 5 dnů ve školním roce (soustředění); 10 dnů (závěrčná zkouška)

Kdo nemá na úlevy v práci nárok

Ti studenti, kteří mají stanovenou kratší týdenní pracovní dobu než udává zákoník práce, nemají nárok na pracovní volno stanovené počtem hodin týdně a během studiu na vysokých školách na pracovní volno.

Zdroj: Zákoník práce  65/1965 Sb.; Vyhláška ministerstva školství ze dne 23.října 1968 o pracovních úlevách a hospodářském zabezpečení studujících při zaměstnání

Další finanční tipy a triky najdete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Petra Niedlová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky