Levnější dovolená? Jeďte mimo sezonu!

25.05.2004 | , Finance.cz
FinTriky


Doba dovolených se kvapem blíží. Pokud si chcete užít krásnou dovolenou a přitom nějakou tu korunku ušetřit, zkuste letos vyrazit mimo hlavní sezonu. Mimo sezonu bývají ceny nejen ubytování, ale i dalších služeb nižší.

Téma tohoto týdne: Dovolená  za pár korun

Většina z nás se chystá na dovolenou vyrazit během července a srpna. A právě tyto dva měsíce bývají z pohledu cen nejdražší.

Ubytování
Při pročítání katalogů jste si určitě všimli, že v různých termínech jsou ceny různé. Mimo dva výše zmíněné měsíce jsou většinou i o několik tisíc korun nižší. Pokud máte dítě školou povinné asi budete upřednostňovat dovolenou o prázdninách, ale v opačném případě je dobré zvážit či dovolenou neposunout o dva až tři týdny a tím ušetřit.
Dovolená v brzkém létě má tu výhodu, že vše j krásně svěže zelené, ale moře je  poněkud chladnější. Pokud vyrazíte k moři s příchodem podzimu, potom voda nebude mít chybu a  bude krásně teplá, ale okolní příroda již může být po slunném létě poněkud vyprahlá.

Doprava
Pokud nemáte dopravu již v ceně zájezdu, potom i v této oblasti se dá ušetřit. Autobusová doprava i letecké společnosti mají během roku rozdílné ceny. Pokud tedy vyžijete možnosti mimosezonní dovolené určitě pořídíte i dopravu za přijatelnější ceny než v sezoně. Ušetřené penízky potom můžete využít například na nějaký dárek nebo k návštěvě dalších památek a zajímavostí navštívené země.

Děti

Cestovní kanceláře se snaží nalákat zákazníky k návštěvě během celého roku, a proto připravují různé slevy a výhody. Například děti do určitého věku mohou někdy s rodiči cestovat úplně zdarma nebo s výraznou slevou. I tyto speciální slevy jsou dost často nabízeny právě při pobytech mimo sezonu.

Více klidu
Jak již bylo řečeno výše, všichni se snaží na dovolenou odjet právě v období, kdy chtějí jet na dovolenou všichni. Není proto divu, že všude na plážích, v hotelích i památkách je přelidněno. I tento problém vám z části vyřeší dovolená mimo hlavní sezonu, kdy již bude všude podstatně méně chtivých rekreantů a tudíž si užijete více klidu.

Další finanční tipy a triky najdete na http://www.finance.cz/aktuality.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: FinTriky