Začíná investiční soutěž Junior Trader. Zúčastni se i ty, studente!

20.02.2013 | , X-Trade Brokers
Tiskové zprávy


Společnost X-Trade Brokers připravila další kolo oblíbené investiční soutěže pro studenty Junior Trader. Komu se podaří nejvíce zhodnotit svůj účet s virtuálními penězi obchodováním měn, komodit nebo akciových indexů, vyhrává jednu z hodnotných cen.

Pro nejlepšího je připraven tablet s klávesnicí Asus Transformer, další v pořadí získá herní konzoli XBox 360 Kinect a pro třetí místo jsou připraveny hodinky s Androidem Sony Smart Watch. Všichni výherci navíc obdrží oficiální Junior Trader certifikát.

Clipboard01_11.jpg

 
Studenti vysokých škol z České republiky se mohou už nyní přihlásit na www.juniortrader.cz, kde kromě registrace a podrobných pravidel naleznou také průběžné výsledky. Soutěž začíná naostro 4. března, ale zdokonalovat se v obchodování lze už od 18. února, kdy začíná tréninkové kolo. Soutěžící se tak mohou bez rizika seznámit s platformou i základními principy obchodování ještě před začátkem samotné soutěže. Obchodní účty budou včas zarovnány na počáteční hodnotu, aby měli všichni soutěžící na startu soutěže stejné podmínky.

Hráč dostane na počátku virtuálních 100 000 euro, které se bude snažit zhodnotit v průběhu dva měsíce trvající soutěže co nejvíce. Poslední soutěžní den je 3. května a nebylo by poprvé, kdy by se o vítězi rozhodlo až v samém závěru soutěže. Hraje se až do konce! Každý soutěžící má svoji strategii. Někdo postupuje krok za krokem a navyšuje své pozice, jiný do soutěže vykročí s vysokým rizikem a buď se dostane do vedení, nebo až na samotný chvost žebříčku. Každý si nejlepší postup stanovuje sám, stejně jako profesionální obchodníci na finančních trzích.

Obchodování bude v rámci soutěže probíhat na obchodních platformách, které využívají také profesionální obchodníci. Obchodní platformy umožňují na online grafu použít nástroje technické analýzy, vedou obchodní deník a zobrazují aktuální zprávy z dění na trhu. Na osobních počítačích a noteboocích bude možno využít platformu xStation, na tabletech a mobilních telefonech pak bude možné využívat systémů xTab a xMobile.

Minulé ročníky
Soutěž Junior Trader už má za sebou několik úspěšných ročníků. První kolo odstartovala společnost X-Trade Brokers už v roce 2009 a soutěž doposud přilákala tisíce studentů se zájmem o finanční trhy. Některé střední i vysoké školy se dokonce v minulosti rozhodly uvést soutěž Junior Trader jako součást vyučovacích předmětů z oblasti financí a stejně tak tomu bude i letos.

Posledního ročníku soutěže Junior Trader se zúčastnilo více než 1 600 studentů z českých a slovenských univerzit a středních škol. Vítězem se stal student Univerzity Karlovy v Praze, který dokázal během dvou a půl měsíce navýšit původní kapitál 10 000 euro na 288 525 euro. Stačilo mu k tomu 124 obchodů, z nichž bylo pouze 31 ztrátových. Nejvyšší jednorázovou ztrátu přitom utrpěl v obchodu se zlatem, kdy prodělal 5 243 euro, zatímco nejziskovější obchod vítězi přinesl 16 224 euro. Graf zachycuje vývoj jeho obchodního účtu, který se v průběhu celé soutěže obešel bez výraznějších výkyvů směrem dolů.
 

Clipboard02_7.jpg


Vyhrát může kdokoliv
Kostky investiční soutěže Junior Trader jsou vrženy. Březen a duben patří ze statistického hlediska mezi úspěšné měsíce na finančních trzích. Dobrá nálada zatím investory neopustila, nicméně aktuální ekonomická data příliš k optimismu nepřispívají. Ani pokles evropské, americké a japonské ekonomiky dosud k medvědímu trendu nevedl. Současná situace však má pramálo společného s dlouhodobě udržitelným stavem a obchodní strategie se budou muset této situaci přizpůsobit. Jestli však přijde v průběhu soutěže výprodej, nebo se dále povezeme v dosavadním trendu, je nyní předčasné spekulovat.  Přejeme všem účastníkům soutěže mnoho zdaru.

 

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Tiskové zprávy