Generali PPF Holding povede po Bartoníčkovi Luciano Cirina

11.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. března (ČTK) - Generálním ředitelem Generali PPF Holdingu (GPH) bude Luciano Cirina. Ve funkci nahradí Ladislava Bartoníčka. Výměna je důsledkem dohody Generali s PPF o získání 100procentního podílu v GPH. GPH o tom dnes informoval ČTK. Největší italská pojišťovna Generali se dohodla na převzetí 49 procent akcií GPH od PPF českého podnikatele Petra Kellnera počátkem roku.

Cirina opustí pozici generálního ředitele Holdingu Generali ve Vídni a jeho funkci převezme dosavadní finanční ředitel Peter Thirring. Na základě dohody Generali zakoupí do 28. března od PPF čtvrtinový podíl akcií holdingu, a bude tak vlastnit 76 procent aktiv společnosti. Nákup zbývajících 24 procent se uskuteční v roce 2014.

"Jmenování Cirina je prvním důležitým krokem k získání plné kontroly nad naším holdingem v regionu střední a východní Evropy, který pro vývojové plány skupiny představuje klíčový trh. Naší snahou je nadále posilovat pozici na trhu a zvyšovat ziskovost," uvedl generální ředitel skupiny Generali Mario Greco.

GPH je jednou z předních firem zabývajících se pojišťovnictvím v oblasti střední a východní Evropy. Prostřednictvím dceřiných společností spravuje aktiva za zhruba 15 miliard eur (asi 375 miliard Kč) a poskytuje služby více než 13 milionům klientů. V Česku do něj patří Česká pojišťovna a pojišťovna Generali. Generali Holding ve Vídni je třetí největší skupinou na rakouském trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK