E15: ČEZ se dohodl s Czech Coalem na dodávkách uhlí pro Počerady

18.03.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. března (ČTK) - Energetická společnost ČEZ se již dohodla s těžební skupinou Czech Coal na dodávkách uhlí pro svou elektrárnu Počerady. Dnes to s odvoláním na zdroje z vedení ČEZ uvedl server deníku E15, podle kterého se čeká jen na slavnostní podpis smlouvy. Mluvčí ČEZ Barbora Půlpánová však ČTK řekla, že "nemůže tyto informace komentovat."

Dohoda by měla zajistit zásobování Počerad uhlím na 30 až 50 let. Součástí smlouvy je podle E15 i dohoda o neútočení a ukončení všech současných sporů. Dohoda má také řešit opce na prodej Počerad Czech Coalu. Hodnota kontraktu se podle deníku může vyšplhat až na 200 miliard korun.

Dohoda ukončí spor o zásobování Počerad z nedalekého dolu Vršany, který patří Czech Coalu. Elektrárně Počerady skončila dlouhodobá smlouva na konci loňského roku, a obě strany se snažily ceny uhlí pro letošek dohodnout už loni. Hospodářské noviny už dříve uvedly, že by výkupní cena hnědého uhlí z Vršan měla dosáhnout 39 korun za gigajoule a že do budoucna bude vázána na ceny černého uhlí.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK