Dolar dnes na trzích oslabuje vůči euru i jenu

11.04.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 11. dubna (ČTK) - Americký dolar dnes na trhu klesá vůči jenu i euru. Podle analytiků je však pokles dolaru vůči jenu pouze dočasný a dolar v dalších dnech dále poroste. Euru pomohla aukce italských státních dluhopisů.

Kolem 17:40 SELČ euro vůči dolaru stouplo o 0,4 procenta na 1,3123 USD a k jenu posílilo o 0,1 procenta na 130,62 JPY. Dolar vůči jenu oslabil o 0,3 procenta na 99,53 JPY. Ve středu zpevnil až na 99,87 JPY, nejvýše od dubna 2009.

Dolar vůči jenu od konce minulého týdne silně roste. Přispěla k tomu japonská centrální banka, která oznámila, že do necelých dvou let napumpuje do ekonomiky zhruba 1,4 bilionu dolarů. Chce tak podpořit ekonomický růst a zastavit pokles spotřebitelských cen. Podle analytiků by dolar v příštích dnech mohl překročit hranici 100 JPY.

Itálie dnes prodala tříleté státní dluhopisy za 7,2 miliardy eur. Úrok u tříletých dluhopisů se snížil na nejnižší úroveň od ledna.

Nejnovější statistika z USA ukázala, že počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti se v uplynulém týdnu snížil více, než se čekalo. To je pro trh pozitivní zprávou po údajích o vývoji nezaměstnanosti z konce minulého týdne. Ty ukázaly, že americká ekonomika vytvořila v březnu nejméně nových pracovních míst za devět měsíců, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK