Máte už půjčku? Skvělé! Teď si ji můžete refinancovat a vyměnit za mnohem levnější

12.04.2013 | , ZUNO Bank
Tiskové zprávy


Nejste spokojeni s tím, kolik za svou půjčku platíte? Co takhle refinancovat? Nedávný průzkum, který si nechala vypracovat online banka ZUNO v obou zemích, ukázal, že více než 53 % Čechů a Slováků má v současné době alespoň jednu půjčku.

V dnešní době čím dál víc lidí hledá způsoby, které by jim ulehčily život se splácením. Měsíční splátky, které musí platit, jsou totiž často příliš vysoké. Tato situace je aktuální zejména v období dynamicky se měnící ekonomiky, kdy existuje tendence starat se o své finance pozorněji a obecně preferovat snižování výdajů. To potvrzuje 37 % respondentů.

Získejte nejlepší nabídku na trhu

Refinancování je v současnosti nejlepší možností pro všechny, kteří už půjčku mají nebo jen chtějí šetřit či platit méně. Proč? Máme pro vás minimálně tři dobré důvody:

1. Můžete ušetřit: se správnou nabídkou si můžete snížit částku, kterou platíte vaší bance každý měsíc, až o polovinu nebo si snížit úrokovou sazbu - což znamená ušetřit si několik set korun měsíčně.
2. Vyplatí se to: přesunem půjčky získáte lacinější nabídku a častokrát ušetříte i na dalších poplatcích (poplatek za založení nebo vedení účtu).
3. Je to pohodlné: s výhodnější nabídkou se už nemusíte bát, že budete mít příliš velké splátky nebo vysoké úrokové sazby.

Toto jsou hlavní důvody, kvůli kterým by až 80 % Čechů a Slováků uvažovalo nad refinancováním. Mohou ušetřit peníze, místo několika půjček stačí, když si vezmou jen jednu, a také věří, že přesunem staré půjčky do nové banky si ušetří mnoho času a námahy. 

ZUNO_Ikony_Refinance_Purple_6_480.png

Jak si vybrat to nejlepší

Jak se ujistit, že si vyberete tu nejvýhodnější nabídku právě pro vás?

1. Refinancujte v online bance. Celý proces zadání aplikace přes internet je velmi jednoduchý. Navštivte web, klikněte na stránku o refinancování a řiďte se uvedenými instrukcemi. Jediné, co potřebujete, je přístup na internet a skener na zaslání potřebných dokumentů. Pokud máte dodatečné otázky, vždy se můžete obrátit na kontaktní centrum a vyžádat si individuální asistenci. Žádné chození do poboček, jen pár kliknut a je hotovo.
2. Ujistěte se, že dostanete tu nejlepší nabídku. Příklad: momentální nabídka refinancování od online banky ZUNO je jedna z nejlepších na trhu. Umožňuje klientům refinancovat účelové i bezúčelové půjčky, dokonce si můžete půjčit víc, než máte u staré půjčky (pokud je starší než 3 měsíce).  Navíc získáte -2 % v porovnání se starou půjčkou a úrokovou sazbu od 6,9 % p.a. Nemusíte platit žádné poplatky a všechno si můžete zařídit online. Díky tomu nešetříte jen peníze, ale i váš čas.
3. Vypočítejte si, kolik můžete reálně ušetřit. Díky refinančním kalkulačkám si můžete sami přesně vypočítat, kolik můžete reálně ušetřit, nebo jaká může být vaše nová měsíční splátka. S tou správnou nabídkou budete moct ušetřit až několik set korun a utratit je za něco, co vám udělá radost. Nezapomeňte si vypočítat svoje RPSN, abyste zjistili, kolik si bude vaše banka účtovat za přesun půjčky do nové banky. Takovou kalkulačku můžete najít například zde: http://www.zuno.cz/landing/spocitejteto/

Zdroj výzkumu: Průzkum realizovala agentura NMS v 2013 s 500 respondenty v obou zemích.

 


Autor článku

Reklamní sdělení

Články ze sekce: Tiskové zprávy