Vyšší plnění za vícečetná poranění

16.04.2013 | , Pojišťovna České spořitelny
Tiskové zprávy


Pojišťovna České spořitelny od září 2011 vyplácí až dvojnásobné plnění za pojistnou událost, při které dojde k vícečetnému poranění. Tímto krokem chce pojišťovna lépe finančně zajistit klienty ve vážných životních situacích. Za rok 2012 pojištěným vyplatila o 3,6 mil. Kč více, než by jim náleželo před změnou metodiky.

„Polytraumata, tedy vícečetná poranění, jsou poměrně častým jevem. Málokterý klient má to štěstí, že by měl po vážné autonehodě nebo těžkém úrazu pouze jedno poranění,“ říká Petr Kohoutek, ředitel úseku pojištění Pojišťovny České spořitelny. „Měsíčně zaznamenáváme kolem deseti pojistných událostí s vícečetným poraněním a podle statistik za každou událost plníme průměrně 70 000 Kč. Podle původní metodiky plnění dosahovalo 40 000 Kč.“

K vícečetným úrazům dochází nejčastěji při autonehodách, u kriminálních činů a při adrenalinových sportovních aktivitách. Pojišťovna České spořitelny zavedla vyšší pojistné plnění od září 2011, a to v souladu se strategií kvalitního zajištění klientů při závažných životních situacích. Dříve klientům vyplácela denní odškodné maximálně za dobu léčení nejzávažnějšího poranění uvedenou v tabulkách denního odškodného. Nyní mají klienti po splnění podmínek nárok na výplatu pojistného plnění v součtu za dvě nejzávažnější poranění podle tabulek. Například za rok 2012 klienti za polytraumata obdrželi na pojistném plnění navíc 3,6 mil. Kč.

„Plnění za denní odškodné nevnímáme jen jako náhradu ušlého příjmu nebo jako bolestné pro naše klienty, ale hlavně jako způsob, jak jim zajistit lepší a kvalitnější léčbu,“ vysvětluje důvod zavedení polytraumat Petr Kohoutek. „Pokud má klient zlomenou ruku i nohu, musí zaplatit za dvě odlehčené sádry, absolvuje více rehabilitací a podobně.“

Dojde-li při jednom úrazu současně k minimálně třem poraněním, z nichž každé je v tabulkách denního odškodného ohodnoceno maximální hodnotou plnění 42 dnů a více, vyplatí Pojišťovna České spořitelny pojistné plnění za skutečnou dobu léčení, maximálně však za počet dnů, který se stanoví podle tabulek jako součet maximálních hodnot plnění denního odškodného pro dvě nejzávažnější poranění vzniklá při úrazu.

PCS_duben.jpg

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy