ÚOHS začal posuzovat prodej Teplárny Otrokovice skupině Lama

15.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 15. května (ČTK) - Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal posuzovat převzetí Teplárny Otrokovice energetickou společností LAMA ENERGY GROUP podnikatele Petra Lamicha. Skupina Lama teplárnu získá prostřednictvím společnosti MARRITIMA ENERGY. ÚOHS zahájil správní řízení. Informaci o tom dnes zveřejnil na svých webových stránkách.

ÚOHS vede pouze zjednodušené řízení. Rozhodnout o povolení převzetí elektrárny by měl do jednoho měsíce. ÚOHS bude v řízení posuzovat oblast výroby a dodávek elektrické energie a tepla. Teplárna Otrokovice dodává teplo pro Otrokovice a část Zlína, a vyrábí také elektřinu. Její tržby přesahují miliardu korun.

Petr Lamich je podle dostupných informací na internetu obchodníkem s energiemi a bývalý spolumajitel Baníku Ostrava. Pochází z Opavy a vlastní například společnost Česká naftařská, která sídlí v Hradci nad Moravicí. Kariéru začínal jako investiční technik v papírnách, po listopadu 1989 spoluzakládal s Jiřím Koschaným opavskou firmu Contact. Podle dostupných informací se Lamich věnuje i dovozu paliv z Ruska a Kazachstánu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK