Koruna se k euru drží blízko psychologické úrovně 26 Kč/EUR

17.05.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne stagnovala k euru blízko psychologické hranice 26 korun za euro, zůstává tak nejslabší od listopadu 2011. Kolem 10:20 proti čtvrtku ztratila haléř na 26,01 Kč/EUR. Vůči dolaru oslabila o devět haléřů na 20,22 Kč/USD. Vyplývá z údajů serveru Patria Online.

 

"Kurz koruny k euru se ani na začátku dnešního obchodování nevzdaluje od hranice 26 Kč/EUR. Pohyb je minimální," uvedl analytik Patria Finance. Žádná data na programu nejsou a rizikem z domácí scény tak zůstávají hlavně další komentáře z centrální banky, které po nových českých datech budou dál namířené proti koruně, dodal analytik.

Jiří Cihlář z Next Finance doplnil, že nálada na trzích byla po ránu pozitivní, což by mohlo hovořit pro korunu. Proti tomu však bude stát horší nálada ve středoevropském regionu.

Euro k dolaru kolem 10:20 oslabilo na 1,2867 USD/EUR. Dolar podpořily další komentáře zástupců americké centrální banky (Fed), kteří navzdory negativní sérii nových dat hovoří o útlumu kvantitativního uvolňování, uvedl Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK