Generali prodá svoji zajišťovnu v USA francouzské Scor

04.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Milán 4. června (ČTK) - Italská pojišťovna Generali se dohodla na prodeji své životní zajišťovny ve Spojených státech francouzské firmě Scor za 579 milionů eur (14,9 miliardy Kč). Generali již dříve slíbila, že se zbaví majetku, který nepovažuje za svůj hlavní, a z prodeje tohoto majetku hodlá získat do roku 2015 až čtyři miliardy eur.

Generali je třetí největší pojišťovnou v Evropě a aktivní je i v České republice. Peníze z prodeje majetku hodlá Generali použít na posílení svého kapitálu a zvýšení hodnoty.

Generali má v plánu prodat rovněž svoji banku pro soukromou klientelu BSI. Potenciální zájemci se ale domnívají, že současná hodnota banky je nižší, než její účetní hodnota, která je 2,3 miliardy švýcarských franků (47,7 miliardy Kč), napsala agentura Reuters.

Scor koupila v roce 2011 od nizozemského Aegeonu jeho americkou divizi Transamerica Re za 912,5 milionu USD (18 miliard Kč). Stala se tak druhou největší životní zajišťovnou ve Spojených státech. Zajišťovna pojišťuje pojišťovny.

Generali se letos v lednu dohodla s českou PPF Group, že se do konce roku 2014 stane plným vlastníkem skupiny Generali PPF Holding (GPH). GPH je jednou z předních pojišťoven ve střední a východní Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK