Záplavy v ČR prý narušují výrobu vozů Porsche v Německu

05.06.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Lipsko 5. června (ČTK) - Pokračující záplavy v České republice narušují dodávky karosérií pro modely Porsche Cayenne ze Slovenska do továrny v Německu. Výrobce sportovních vozů Porsche od minulého roku vlastní německá automobilka Volkswagen. Mluvčí automobilky dnes sdělila, že firma kvůli omezeným dodávkám musela zrušit čtvrteční ranní směnu.

"Máme potíže s dodávkami automobilových karoserií, které se vyrábějí v továrně Volkswagenu v Bratislavě a přepravují vlakem přes Českou republiku do naší továrny v Lipsku," sdělila podle agentury Reuters mluvčí.

Dělníci, kteří pracují v ranní směně, ve čtvrtek do práce nepůjdou. Ovlivní to i montáž vozů Porsche Panamera, i když v tomto případě problémy s karoseriemi nejsou. Karoserie Panamery se vyrábějí v severoněmeckém Hannoveru.

Lipská továrna, která jede na tři směny, podle automobilky za den vyrobí 450 vozů. Výpadek ve výrobě je prý ale schopná nahradit díky dodatečným směnám. O tom, jestli automobilka zruší i další směny, její vedení rozhodne podle toho, jak se změní podmínky přepravy.

Pokračující záplavy v ČR připravily o život zřejmě osm lidí, hasiči přes 19.000 osob evakuovali. Labe nyní přivádí velkou vodu k saským Drážďanům.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK