Chemoprojekt získal zakázku na modernizaci provozu v Rumunsku

24.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bukurešť 24. července (ČTK) - Česká společnost Chemoprojekt získala v Rumunsku zakázku na modernizaci zařízení na výrobu močoviny v závodě tamního výrobce hnojiv Azomures. Vyplývá to ze sdělení, které na své internetové stránce zveřejnila rumunská společnost. Azomures do modernizace provozu ve městě Tirgu Mureš investuje 75 milionů eur (zhruba 1,9 miliardy Kč) a českou společnost si vybrala jako dodavatele.

Obě společnost smlouvu o modernizaci podepsaly v úterý, stojí také v prohlášení. Pro Azomures jde prý o nejvýznamnější smlouvu, kterou za posledních 30 let ohledně modernizace svých provozů v Tirgu Mureš podepsala.

Chemoprojekt má mít na starosti projekt, který kromě inženýrských prací zahrnuje mimo jiné úplnou dodávku průmyslového vybavení i zahájení provozu modernizovaného zařízení. Rumunská média dnes podle agentury Reuters uvedla, že výroba by se pak měla zvýšit ze současných 900 tun na skoro 1,43 tuny. Plán je prý součástí větší investice v objemu 200 milionů dolarů.

Chemoprojekt je dodavatelem v organické a anorganické chemii, petrochemii, rafineriích, zpracování zemního plynu, výrobě papíru, energetice a ochraně životního prostředí. Chemoprojekt, která má kromě Rumunska pobočky také například v Rusku nebo v Číně, podle jeho webu v současnosti vlastní společnost SAFINA.

Azomures ovládá švýcarská skupina Ameropa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK