Skyport koupila cateringovou firmu Gastro-Hroch

24.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. července (ČTK) - Provozovatel nákladního terminálu na pražském Letišti Václava Havla, společnost Skyport, koupila poskytovatele cateringových služeb Gastro-Hroch. Ten je dodavatelem zejména pro aerolinky Travel Service, Smart Wings a Turkish Airlines a na podzim zahájí spolupráci také s ČSA. Firmy to dnes uvedly v tiskové zprávě, hodnotu transakce neuvedly.

Roční tržby Gastro-Hroch se pohybují kolem 200 miliónů korun. V souvislosti s akvizicí firma očekává navýšení tržeb až na 300 miliónů korun ročně.

Akvizice umožní Skyportu rozšířit portfolio handlingových služeb a zvýšit tak svoji konkurenceschopnost. "Catering vhodně doplňuje rozsah služeb, které již leteckým přepravcům Skyport poskytuje. Cílem je nabídka komplexních služeb pod jednou střechou," uvedl mediální zástupce Skyportu Tomáš Jelínek.

Skyport Group se sídlem v Londýně vstoupila na trh akvizicí cargo terminálu na pražském letišti. Následně začala poskytovat odbavovací služby na letišti M. R. Štefánika v Bratislavě a letišti Košice. Posledním rozšířením se stala pobočka na letišti v Karlových Varech. V současnosti Skyport zaměstnává 160 lidí, akvizicí se celkový počet zaměstnanců zvýší na 260.

Gastro-Hroch poskytuje cateringové služby od roku 1995. V roce 1996 se začal orientovat na oblast leteckého cateringu. Sídlo společnosti zahrnující výrobní i administrativní část se nachází v cargo zóně na pražském letišti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK