Soud zahájil insolvenční řízení s Alpine Bau GmbH ve Val.Meziříčí

26.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Valašské Meziříčí (Vsetínsko) 26. července (ČTK) - Krajský soud v Ostravě zahájil ve čtvrtek insolvenční řízení se společností Alpine Bau GmbH ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku, která je organizační složkou přední rakouské stavební společnosti Alpine Bau. Ta v polovině června vyhlásila bankrot. Návrh podal konkurzní správce pražské společnosti Uno-Center. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku na webu www.justice.cz.

Alpine Bau je druhá největší stavební firma v Rakousku po skupině Strabag. Česká dceřiná společnost Alpine Bau CZ již dříve uvedla, že bankrot mateřské firmy by na její aktivity neměl mít žádný bezprostřední vliv. Alpine Bau CZ se v ČR podílí například na stavbě dálnic, včetně nynější modernizace dálnice D1.

"Insolvenční řízení týkající se majetku mateřské společnosti se majetkových účastí úpadce v dceřiných společnostech přímo nedotýká," uvedla v polovině června Alpine Bau CZ. "Lze očekávat, že obchodní podíl společnosti Alpine Bau GmbH v naší společnosti se coby součást majetkové podstaty stane předmětem prodeje vybranému investorovi v rámci insolvenčního řízení," uvedla společnost v prohlášení.

Alpine Bau spolu s OHL ŽS opravuje na D1 úsek mezi Lhotkou a Velkou Bíteší, ve výběrovém řízení sdružení firem zvítězilo s cenou 597 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK