PČS: Na dovolené dramaticky stoupá riziko úrazu

31.07.2013 | , Pojišťovna České spořitelny
Tiskové zprávy


O dovolené Češi rádi více riskují a věnují se adrenalinovým sportům. Nebezpečí úrazu tím dramaticky stoupá. Podle statistik Pojišťovny České spořitelny se nejvíce zranění stane během letních dovolených u moře nebo na horách. Nejčastěji jde o podvrtnutí kotníku, tržná poranění a ošklivé pohmožděniny rukou i nohou. S FLEXI životním pojištěním si klienti mohou až na 30 dnů v roce zdarma aktivovat speciální úrazové připojištění, které se vztahuje i na zranění z rizikových rekreačních sportů.

Klienti si úrazy přivodí nejčastěji na dovolené. V létě více vyráží do hor, k moři, zkouší paragliding nebo bungee jumping a sjíždí divoké řeky,“ popisuje nejčastější adrenalinové aktivity Čechů Petr Kohoutek, ředitel úseku pojištění. „Jde o sporty, které jsou standardně zařazeny v nejvyšší rizikové skupině, jejich pojištění je tedy dražší. Pro klienty FLEXI životního pojištění jsme připravili zajímavou nabídku: Mohou až na 30 dnů v roce sportovat bez omezení a my je připojistíme zdarma.

V rámci FLEXI životního pojištění může klient, který uzavřel smlouvu po 1. lednu 2011, čerpat zdarma až 30 dnů na aktivity, které jsou obvykle u životního pojištění uváděny ve výlukách (např. horolezectví, bungee jumping, potápění či rafting). Období, po které chce mít klient sportovní aktivity kryty, nahlásí snadno pomocí SMS zprávy. Doposud tuto možnost využilo již 3 200 klientů, nejčastěji pro krátkodobé pobyty (1–3 dny), oblíbené jsou měsíce červen a červenec. SMS zprávy posílají zejména klienti z Prahy, Středočeského a Moravskoslezského kraje.

Pojištění rizikových rekreačních sportů lze bez navýšení stávajícího pojistného uplatnit k rizikům: (při)pojištění invalidity s jednorázovou výplatou pojistné částky následkem úrazu, pojištění pro případ smrti následkem úrazu, pojištění trvalých následků úrazu, pojištění denního odškodného – úraz včetně připojištění, pojištění hospitalizace (následkem úrazu) a připojištění úrazu k pracovní neschopnosti.

Podrobné informace o FLEXI životním pojištění a pojištění rizikových rekreačních sportů najdete na www.flexi.cz.



Články k tématu:
Jak se chránit na cestě do zahraničí
Autem do zahraničí: na co si dát pozor?

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy