Novou náměstkyní ministra průmyslu se stala Alexandra Rudyšarová

31.07.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. července (ČTK) - Novou náměstkyní ministra průmyslu a obchodu Jiřího Ciencialy se podle informací ČTK stala někdejší ředitelka agentury CzechInvest Alexandra Rudyšarová. Na starosti bude mít oblast evropských fondů. Pozice byla v současnosti neobsazená.

Nyní osmačtyřicetiletá Rudyšarová byla od roku 2007 ředitelkou agentury CzechInvest, která má podporovat příliv zahraničních investic do Česka. Do funkce ji jmenoval tehdejší ministr průmyslu a obchodu Martin Říman (ODS). V roce 2010 Rudyšarovou v čele agentury nahradil Miroslav Křížek, kterého do funkce jmenoval tehdejší ministr Martin Kocourek (ODS).

Rudyšarová také v předchozích měsících působila jako mediální poradkyně bývalých manažerů Mostecké uhelné společnosti (MUS), kteří ve Švýcarsku čelí obvinění kvůli podezřelým finančním machinacím při privatizaci MUS.

Oblast evropských fondů na ministerstvu průmyslu a obchodu spadala do konce května 2012 pod náměstka Martina Tlapu, který ale na svou funkci rezignoval. Jeho agenda se následně rozdělila mezi ostatní náměstky. Sekci evropských fondů tak měl na starosti náměstek Milan Hovorka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK