Jak pojistit rodinného miláčka?

29.07.2004 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Máte doma pejska a uvažovali jste o tom, že by bylo dobré se pojisti proti případným škodám, který váš chlupatý miláček může okolí způsobit. I toto pojištění existuje.

Přinášíme vám další dotaz a odpověď z našeho poradenského centra, kde i vy máte možnost bezplatně položit svůj dotaz. Tentokrát se dotaz čtenáře týká pojištění vlastníka psa.

Dotaz čtenáře zní:
„Lze u nějaké pojišťovny sjednat samostatné pojištění pro vlastníka psa? (krytí rizika pokousání, škody, atd.) V jakých cenových relacích se to pohybuje? Děkuji.“

Odpověď poradce:
„Dobrý den, je otázka kolik psů máte, k čemu je používáte a v jaké ceně jsou. Pro běžné pojištění odpovědnosti za škody z držby psa (dvou psů) v domácností (domě) sloužící k „běžné radosti rodiny“ je nejlepší „pojištění odpovědnosti za škody v běžném občanském životě“. Pokud by šlo o pojištění chovných (cenných), více či speciálně cvičených (loveckých, psů k ostraze objektů a pod.) psů, je třeba pojištění sjednávat na individuálním jednání s pojišťovnou.“

Pokud tedy vlastníte pejska pro svoji radost, mělo by vám postačovat pojištění odpovědnosti za škody v běžném občanském životě. V jiných případech už bude situace složitější, ale určitě vhodné pojištění naleznete také.

Autor článku

Elena Ondrová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ