Německé cestovní kanceláře cesty do Egypta dál odkládají

05.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 5. září (ČTK) - Velké německé cestovní kanceláře ruší zájezdy do Egypta až do 29. září, zatímco dosud moratorium platilo do 15. září. První české cestovní kanceláře zájezdy naopak už obnovily. Německé i české ministerstvo zahraničí přitom nadále cesty do Egypta kvůli nejisté bezpečnostní situaci nedoporučují.

Více zájezdů, než dosud předpokládaly, zrušily německé cestovní kanceláře TUI, Thomas Cook a Alltours. Důvodem je právě to, že německé ministerstvo zahraničí od cestování do Egypta nadále odrazuje.

TUI a Alltours navíc nabízejí bezplatné přeobjednání na jiné zájezdy nebo storna pro všechny zájezdy do Egypta, jejichž odlety jsou naplánovány na období mezi 30. zářím a 31. říjnem.

TUI sdělila, že velká část klientů využila možnosti výběru jiného zájezdu, nejčastěji do Řecka, Turecka nebo Španělska. Totéž platí například i pro rakouskou pobočku TUI Österreich.

Thomas Cook se o možnostech výběru náhradní destinace rozhodne podle vývoje situace.

Cestovní kancelář DER Touristik, která také zrušila zájezdy do 15. září, nedávno oznámila, že k danému datu obnoví cesty do letovisek u Rudého moře, pokud se situace nezmění.

Cestovní kancelář FTI dokonce Egypt nabízí s omezeními celou dobu. Zákazníci sice naplánované zájezdy mohou bezplatně stornovat nebo vyměnit, ale kancelář pobyty v Egyptě bez přerušení pořádá, byť s výjimkami Káhiry a plaveb po Nilu. Tato omezení FTI nedávno prodloužila do 31. října.

Z České republiky obnovily zájezdy do Egypta cestovní kanceláře CK Fischer a Blue Style. První letadlo s turisty vypravily dnes v noci. Reagují tak na údajné zmírnění situace v zemi.

Obnovení letů do Egypta v září plánují také CK Alexandria nebo Exim tours. Nabídku obnovila i Invia.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK