Expresní peníze

10.09.2013 | , Kredito24.cz
ÚVĚRY A PŮJČKY


Občas nastávají okamžiky, kdy se i zajištěný člověk s uspokojivým příjmem ocitne v nepříjemné situaci akutní absence menší finanční částky. Další výplata příjde až za týden, ale Vy potřebujete nutně koupit letenku své dceři na stáž, nebo zaplatit pokutu.

Pro tyhle případy nabízí finanční trh online rychlé půjčky.

Nápady z Finska...

Zapůjčitelné částky dosahují maximálně několika tisíc korun, cca. 13 až 15 s měsíční dobou splatnosti. Vzhledem k tomu také místo pravidelných splátek žádají společnosti většinou jednorázový poplatek za poskytnutou službu. Tady věnujte svou pozornost úroku, který se často extrémně navyšuje. Kromě toho nezapomeňte číst smluvní podmínky, které má poskytovatel samozřejmě povinnost umístit na daný web.

Mini úvěry k nám poslali kolegové z Finska a nabídli nám tak možnost, překlenout rychle a velmi jednoduše prekérní situace nečekaného nedostatku peněz mezi výplatami. Tyto mini úvěry se staly pro své specifické vlastnosti velmi oblíbené, a to nejen u nás. Poskytovatelé, většinou nebankovní instituce, například Kredito24, se zaměřili na cílovou skupinu těch občanů, kteří z různých důvodů nechtějí nebo nemohou využívat nabídek bank. Tyto firmy se snaží upgradeovat služby, které jsou v bankách terčem kritiky klientů, a přilákat tak zákazníky na svou stranu.

Trumfy online mikro úvěrů

To se jim také úspěšně daří, protože krize – nekrize, lidé stále utrácejí rádi, i když již mnohem méně než dříve. Atraktivní je na online půjčkách zejména rychlost, kdy máte peníze na účtu ani ne do hodiny. Jako velké plus se uvádí také dostupnost, a to jak z úhlu technického, tak co se výběru klientů týče:

  • Vše je vyřizováno online, potřebujete jen doklad totožnosti , číslo účtu a mobilní telefon. Manipulace a sepsání žádosti na internetových portálech jsou velmi jednoduché a rychlé. Nikam nechodíte a nic obsáhlého nevyplňujete.
  • Jelikož nemusíte vykreslovat svou finanční situaci a nikdo se po ní nepídí, registry dlužníků zůstávají zavřené a účel půjčky také nemusíte udávat, stávají se v okamžení tyto mikro úvěry dostupné téměř všem.

Dalším esem, kterým se online půjčky snaží vyhrát svůj podíl na trhu, je transparentnost, čili pozorovatelný posun v porovnání s jednáním bank, kde často natrefíte na skryté poplatky a Vaše výdaje se tím nepříjemně, neočekávaně zvyšují.

Opravdu potřebuju půjčku?

Do pohyblivého písku dluhů, při nenadálé finanční potřebě, ovšem nazapadají pouze domácnosti s výdaji převyšujícími náklady, ale také rodiny, které vychází jen tak tak a splácí například hypotéku, leasing a jiné úvěry. Pokud Vás tedy napadne řešení ve formě půjčky, zvažte důkladně nutnost této varianty. Doba je bohužel jaká je a mnoho z nás se musí uskromňovat. Nesnažte se tedy vystoupat za každou cenu na level, na který momentálně nedosáhnete. Online půjčky jsou určeny lidem v dobré finanční situaci.

Autor článku

 

Články ze sekce: ÚVĚRY A PŮJČKY