Nejatraktivnějším zaměstnavatelem pro studenty je opět Google

17.09.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. září (ČTK) - Nejatraktivnějších zaměstnavatelem pro studenty je opět Google. Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku vypracovaného výzkumnou a konzultační firmou Universum Global. Google skončil na prvním místě jak v kategorii business, tak v kategorii technologických firem.

Výsledky průzkumu v kategorii Business ukazují silnou konkurenci mezi firmami poskytujícími profesionální služby, investičními bankami a výrobci spotřebního zboží. Druhou pozici loni obsadila KPMG, letos se však propadla o šest míst. Nahradila ji firma Ernst & Young, která si o čtyři příčky polepšila.

Naopak mezi technologickými společnostmi se firmy v první desítce téměř nezměnily. Nejvyšší příčky patří firmám z oblasti výroby počítačů a softwaru. Zaměstnavatelé v tomto sektoru jsou často velmi silně spojováni s inovacemi a nabídkou vzrušujících produktů a služeb, což je pro studenty lákavé.

Universum Global sestavuje žebříček již pět let na základě ankety mezi téměř 200.000 studentů předních ekonomických a strojírenských univerzit ze 12 největších ekonomik světa.

Nejatraktivnější zaměstnavatelé v kategorii business: Pořadí Firma 1. Google 2. Ernst & Young 3. Goldman Sachs 4. PricewaterhouseCoopers 5. Microsoft 6. Apple 7. Deloitte 8. KPMG 9. Coca-Cola 10. Procter & Gamble

Nejatraktivnější zaměstnavatelé v kategorii technologických firem: Pořadí Firma 1. Google 2. Microsoft 3. IBM 4. Apple 5. BMW Group 6. GE 7. Intel 8. Siemens 9. Sony 10. Shell

Zdroj: Universum Global

irl ank

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK