Co týden dal? Google nejatraktivnějším zaměstnavatelem světa

20.09.2013 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Nejatraktivnějších zaměstnavatelem pro studenty je opět Google. Google skončil na prvním místě jak v kategorii business, tak v kategorii technologických firem.

Posledních 7 dní ve světě

Francouzská automobilka PSA bude nadále spolupracovat s japonskou Toyotou na minivozech a jejich společný podnik TPCA se sídlem v Kolíně vyvine a bude vyrábět jejich novou generaci
Více informací

Slovenské ministerstvo financí letos poprvé zlepšilo výhled domácí ekonomiky. Úřad očekává, že hrubý domácí produkt (HDP) země díky exportu a spotřebitelským výdajům v letošním roce vzroste o 0,8 procenta. V předchozích prognózách ministerstvo výhled růstu HDP postupně snižovalo až na půl procenta z 2,1 procenta.
Více informací

Míra nezaměstnanost v Řecku ve druhém čtvrtletí poprvé za skoro čtyři roky klesla. Dostala se na 27,1 procenta, což je první pokles od třetího čtvrtletí 2009. Nadále však zůstává blízko rekordní úrovně z prvních měsíců letošního roku.
Více informací

Nejatraktivnějších zaměstnavatelem pro studenty je opět Google. Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku vypracovaného výzkumnou a konzultační firmou Universum Global. Google skončil na prvním místě jak v kategorii business, tak v kategorii technologických firem.
Více informací

Americká softwarová společnost Microsoft oznámila nový program zpětného odkupování svých akcií od investorů za dalších až 40 miliard dolarů (770 miliard Kč). Správní rada dominantního světového výrobce operačních systémů pro osobní počítače také zvýšila čtvrtletní dividendu o 22 procent.
Více informací

Prodej osobních aut v Evropské unii od ledna do srpna ve srovnání se stejným obdobím loni klesl o 5,2 procenta. Celkem se prodalo 7,84 milionu vozů, nejméně od začátku vedení statistik v roce 1990. Prodej vozů tak klesl i přesto, že ekonomika EU se vrátila mírnému růstu.
Více informací

Nejbohatším Američanem zůstává dvacátý rok po sobě zakladatel softwarové společnosti Microsoft Bill Gates. S majetkem 72 miliard dolarů (1,39 bilionu Kč) předstihl mexického telekomunikačního magnáta Carlose Slima a dostal se znovu do čela nejbohatších lidí světa.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Posledních 7 dní doma

Praha vyčerpá další 2,5 miliardy korun z jedenáctimiliardové půjčky, kterou má u Evropské investiční banky (EIB). Město si dosud v rámci smlouvy s EIB vypůjčilo šest miliard korun. Peníze použije na výstavbu prodloužení trasy metra A do Motola, která má vyjít celkem na 22,5 miliardy korun.
Více informací

Česká republika je společně s Botswanou 52. nejsvobodnější zemí ze sledovaných 152 států světa. Vyplývá to ze žebříčku "Economic Freedom of the World Index" (index ekonomické svobody) kanadského institutu Fraser. Nejsvobodnější zemí světa je podle žebříčku Hongkong, naopak nejméně svobodná je Venezuela.
Více informací

Nejdelší železniční tunel v ČR se začne stavět v roce 2016 na jihu Čech. Zhruba pět kilometrů dlouhý tunel přijde podle prvních odhadů na 12 miliard korun. Chotýčanský tunel bude teprve druhým železničním tunelem v Jihočeském kraji. Stane se součástí IV. železničního koridoru vedoucího ze severu Čech přes Prahu a České Budějovice až k hranici s Rakouskem.
Více informací

Ministerstvo financí plánuje v příštím roce vydat dluhopisy až za 209,6 miliardy korun. Peníze hodlá využít na odkup dluhopisů splatných v příštím roce a odkup dalších dluhopisů z trhu. Nově vydané dluhopisy by tak neměly zvýšit státní dluh, uvedl úřad v důvodové zprávě k návrhu zákona o státním dluhopisovém programu na úhradu jmenovitých hodnot státního dluhu splatných v roce 2014.
Více informací

Firma Moravské naftové doly (MND) miliardáře Karla Komárka pronajala ruskému Gazpromu za 7,5 miliardy korun právě budovaný jihomoravský zásobník plynu. Ruský státní podnik získá na 15 let 90 procent kapacity zásobníku v Dambořicích na Hodonínsku, který by měl být v provozu od roku 2016.
Více informací

Průměrné úrokové sazby hypoték v srpnu podruhé v řadě lehce stouply na 3,01 procenta. V červnu byly na 2,95 procenta, což byla nejnižší hodnota za dobu sledování ukazatele. Vyplývá to z údajů Fincentrum Hypoindexu.
Více informací

Energetická společnost ČEZ sníží od 1. ledna příštího roku cenu silové elektřiny ve svém nejpoužívanějším tarifu Comfort o 15 procent. Silová elektřina tvoří asi 45 procent výsledné ceny, zbytek připadá na regulované složky jako je poplatek za distribuci nebo příspěvek na obnovitelné zdroje energie.
Více informací

...více informací naleznete v sekci Aktuality.


Autor článku

Michal Ruml


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU