Dial Telecom koupil telekomunikační divizi Maxprogresu

08.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. října (ČTK) - Společnost Dial Telecom koupila telekomunikační divizi firmy Maxprogres. Získala přes 500 kilometrů optických tras a tisíce zákazníků. Součástí akvizice nebyl virtuální mobilní operátor Maxprogresu 99mobile. Oznámili to dnes zástupci obou firem. Hodnotu transakce nechtěli zveřejnit.

Dial Telecom, který již provozuje kolem 4800 kilometrů optických tras, získal koupí Maxprogres telco kompletní portfolio telekomunikačních služeb, jako jsou výstavba optických tras a pronájem optických vláken, datové a hlasové služby, služby hostingu (pronájem prostoru na cizím serveru) a informační a komunikační technologie pro velkoobchodní partnery, komerční zákazníky a domácnosti.

"Od této akvizice si slibujeme především zvýšení podílu společnosti Dial Telecom na poskytování telekomunikačních služeb v českých regionech a městech nad 10.000 obyvatel," uvedl místopředseda představenstva Dial Telecomu Aleš Zeman.

Maxprogres oddělil svou divizi Telekomunikační služby do samostatné firmy Maxprogres telco minulý týden. Transakce bude v nejbližších dnech zapsána do obchodního rejstříku.

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Síť společnosti má centrální dohledové centrum v Praze. Dial Telecom loni zvýšil tržby o šest procent na 854 milionů korun. Zisk před zdaněním stoupl o polovinu na 65 milionů Kč.

jsa mol

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK