FINANCE.EU zvažují duální kotaci na frankfurtské a pražské burze

12.12.2000 | , Finance.cz
Press centrum


Po společné schůzce představitelů společnosti FINANCE.EU (provozovatel www.finance.cz) a pražské burzy zvažuje management FINANCE.EU vedle již avizovaného vstupu na německý kapitálový trh také vstup na český kapitálový trh prostřednictvím Nového trhu. Tato primární emise by byla realizována formou tzv. duální kotace, tzn. proběhla by před, během nebo po úspěšném upsání akcií FINANCE.EU na německé burze. V rámci systematického kapitálového posilování FINANCE.EU akvizovala v minulých dnech společnost RoFis, která se zabývá prodejem retailových finančních produktů.

Na společné schůzce zástupců FINANCE.EU a pražské burzy byla managementu FINANCE.EU nabídnuta tzv. duální kotace, která umožňuje jednu emisi akcií uvést na dva různé kapitálové trhy. FINANCE.EU, které se připravují na emisi akcií na frankfurtské burze, tuto nabídku zvažují, protože tento model dokáže využít znalost společnosti FINANCE.EU českými finančními analytiky. Představitelé FINANCE.EU zároveň tímto krokem potvrzují, že celkový objem emise bude takový, aby bylo možné využít i duální kotaci, která má náročnější limity, než uvedení jedné emise na jeden trh.

Společnost FINANCE.EU zároveň tímto oznamuje, ze akvizovala společnost RoFis, která se zabývá prodejem retailových finančních produktů po celé republice. RoFis založil Michal Pyšík a Marek Polan v roce 1993. V roce 1999 byla vybudována rozsáhlá síť RoFisu po celé České republice. V této síti je nyní zaměstnáno 14 000 prodejců. RoFis se významnou měrou podílel na demonopolizaci povinného ručení. Obrat společnosti za rok 2000 činí podle předběžných výsledku 120 mil. Kč. Za stejný rok byly uzavřeny smlouvy s předepsaným pojistným (výše pojistného, které zaplatí klient pojišťovně) ve výši 0,6 mld. Kč. Přestavitelé FINANCE.EU konstatují, že další akvizice se budou týkat pouze společností, ve kterých nemají žádný majetkový podíl.

K dalším krokům říká Ing. Marek Polan, předseda představenstva FINANCE.EU ,,Náš zahraniční investor nám dává svými zkušenostmi a finančním zázemím jistotu, že můžeme velice rychle a systematicky vyrůst, abychom byli atraktivní pro investory“ a dodává ,,vážnost našeho úmyslu ve velmi krátké době doložíme činy ve formě další akvizice a uvedeni nových praktických služeb na www.finance.cz“.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum