Nový porovnávací server FINTEST.CZ porovná telefonní poplatky a finanční produkty

12.06.2001 | , Finance.cz
Press centrum


Dne 13.6.2001 byl zahájen provoz nezávislého srovnávacího serveru www.fintest.cz. Uživatelé tohoto serveru mají nyní možnost porovnat podle svých preferencí poplatky telekomunikačních operátorů a finanční produkty od různých finančních institucí. To je však pouze 10 % z celkového obsahu, který bude postupně spuštěn do konce roku. V blízké době uživatelé serveru FINTEST.CZ budou moci porovnat například poplatky za teplo, elektřinu, vodu, určitý druh spotřebního zboží a další finanční produkty.

FINTEST.CZ nyní dokáže porovnat dle preferencí uživatele poplatky za pevnou telefonní linku, poplatky za mobilní telefon nebo stavební spoření, penzijní připojištění a pojištění. Uživatel pouze zatrhne kritéria, která ho zajímají a přiřadí tomuto kritériu prioritu. Server jeho preference vyhodnotí ve formě grafického ztvárnění stupně vítězů. V některých případech si vítězný finanční produkt uživatel může zároveň ihned zakoupit.

Spuštěná verze FINTEST.CZ je určena pro laickou veřejnost. Do září 2001 bude dokončena další verze, která nabídne mnohem více kritérií, včetně kritérií odborných. Tato verze bude určena pro odborníky z řad finančníků, marketingových odporníků a bude zpoplatněna. Poplatek za užívání této nadstandardní verze by neměl překročit několik stovek korun měsíčně. Do zkušení odborné verze je přístup zatím zdarma.

Provoz serveru FINTEST.CZ zajišťuje 8 odborníků. FINTEST.CZ využívá informační a finanční podpory společnosti FINANCE.EU, která je mj. provozovatelem největšího nezávislého finančního serveru www.finance.cz (Součástí FINANCE.EU jsou dceřinné společnosti FiM-finanční marketing, s.r.o., RoFis, s.r.o., RoFis SK, s.r.o. a Financie.sk, s.r.o.). Příjmy FINTEST.CZ budou realizovány prostřednictvím reklamy a provizí za uzavřené prodeje.

,,Plánujeme srovnávací server, který rozsahem a kvalitou nemá v České republice obdoby“ říká Ing. Pavel Manhalter, výkonný ředitel společnosti FINANCE.EU, která je provozovatelem serveru FINTEST.CZ a pokračuje ,,Domnívám se, že k takovému projektu máme ideální podmínky –finanční podporu FINANCE.EU a silnou informační podporu jejích dceřinných společností“.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum