Přiznání k dani z příjmu můžete vyplnit on-line, ale na finanční úřad jej budete muset donést

06.02.2003 | , Finance.cz
Press centrum


V souvislosti s blížícím se termínem podání přiznání k dani z příjmu připravil server Finance.cz pro poplatníky formuláře daňových přiznání na adrese http://www.finance.cz/home/dane_a_audit/danove_priznani/. Zájemci si mohou na této internetové adrese daňové přiznání stáhnout, vyplnit, vytisknout, ale doručit jej musí na finanční úřad osobně nebo prostřednictvím pošty.

Vytvořit daňové přiznání prostřednictvím internetu je velmi jednoduché. Stačí z výše uvedené adresy do svého počítače zdarma stáhnout příslušný soubor programu Excel. Do tohoto souboru zadat hodnoty, které jsou potřeba k výpočtu daňového přiznání. Po zadání těchto kritérií už program sám doplní všechny další hodnoty. K tomu, aby aplikace fungovala, je potřeba pouze osobní počítač, který obsahuje aplikaci Excel alespoň ve verzi 95.

Služba umožňuje zpracovat daňové přiznání fyzických osob typu A i B a daňové přiznání právnických osob. Dále jsou zde k dispozici formuláře daňových přiznání k spotřební dani a dani z přidané hodnoty. Navíc obsahuje formuláře, potřebné k podání přehledu příjmů pro příslušnou zdravotní pojišťovnu a Okresní správu sociálního zabezpečení. Ve stejné sekci návštěvníci naleznou také kalendář daňových povinností pro rok 2003.

„Stažení on-line formulářů daňového přiznání je službou, o kterou naši návštěvníci projevují každým rokem rostoucí zájem. Vloni si formulář stáhlo přes 40.000 uživatelů.“ Říká Vladimír Šindelka, šéfredaktor serveru Finance.cz a dodává „ To je dvojnásobný počet než v předchozím období, kdy využilo on-line formulářů zhruba 20 000 uživatelů našeho serveru. Letos jsme připravili pro ty, kteří si stáhnout formuláře daňových přiznání, zajímavou prémii a proto věříme, že jejich počet opět stoupne.“

Více informací: Ing. Vladimír Šindelka, šéfredaktor serveru, Tel.: +420 544 423 728, E-mail: sindelka@finance.cz

www.finance.cz: Nezávislý finanční server, který byl spuštěn v roce 1997. Server nabízí nejen informační podporu, ale též prodej finančních produktů. V lednu 2003 zaznamenal server www.finance.cz dle výsledků nezávislého šetření návštěvnosti webových stránek Taylor Sofres Factum 59 324 unikátních návštěvníků (dá se přirovnat k počtu čtenářů). Průměrný denní počet unikátních návštěvníků činil 3 456.

FINANCE.EU: V říjnu 2000 byla založena společnost FINANCE.EU, a.s. Stoprocentním vlastníkem Finance.EU je společnost AWD Holding, která do společnosti kapitálově vstoupila 16. 7. 2002. Součástí FINANCE.EU jsou dceřinné společnosti FINANCE.CZ, s.r.o. a FiM-Finanční marketing, s.r.o., RoFis, s.r.o., Financie.pl a Finance.hu.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: Press centrum