Johnson Controls investuje u Žatce 1,3 mld.Kč, vytvoří 537 míst

22.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Žatec 22. října (ČTK) - Americká společnost Johnson Controls investuje během tří let 1,3 miliardy korun do rozšíření výroby autodílů v průmyslové zóně Triangle u Žatce. Plánuje zde vytvořit přes 500 pracovních míst. Od státu požaduje podporu až 63,4 milionu korun, o žádosti bude ve středu rozhodovat vláda. Na dotaz ČTK to uvedl Miroslav Kynčl z ministerstva průmyslu a obchodu (MPO).

Společnost JC Interiors Czechia (Johnson Controls) v zóně Triangle chystá rozšíření výroby palubních přístrojových desek a dveřních panelů pro automobilový průmysl.

Na Lounsku, které se řadí mezi regiony s vysoce nadprůměrnou nezaměstnaností, vytvoří celkem 537 nových pracovních míst. Za to firma od státu v souladu se zněním zákona o pobídkách investor požaduje poskytnutí podpory ve výši pěti procent celkových nákladů.

"V případě schválení vládou bude společnosti poskytnuta hmotná podpora na pořízení dlouhodobého nehmotného a hmotného majetku pro strategickou investiční akci až do výše 63,46 milionu korun," uvedl Kynčl.

Firma podle něj předpokládá návratnost investice v prvním roce plného fungování závodu, kdy jen na odvodech na zdravotní a sociální pojištění zaměstnanců bude státu tato počáteční podpora odvedena zpět. Materiál na vládu předkládá MPO s cílem podpořit vznik nových strategických projektů a pracovních míst v ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK