Mějte výdaje pod kontrolou

22.10.2013 | , Poštovní spořitelna
Komerční sdělení


Mít přehled o tom, kolik a za co utrácíte, je prvním krokem k tomu, abyste měli pořádek ve svých financích a třeba i něco ušetřili. Naštěstí dnes již není nutné zapisovat si každý nákup. Stačí využít chytrého internetového správce osobních financí.

Znát své výdaje – jak jsou vysoké a které patří mezi ty největší, jak se v průběhu roku vyvíjí nebo jak si stojí oproti příjmům – je praktické z mnoha důvodů. Víte, co si můžete dovolit a na čem můžete ušetřit. Abyste ale nemuseli trávit hodiny zapisováním, tříděním a počítáním výdajů (ať už na papíře, nebo v Excelu), jsou tu různé programy a internetové nástroje, které to zvládnou mnohem efektivněji za vás. Ale co když to za vás udělá přímo banka? Podívejme se, co dokáže nová služba Era osobní finance, která je prostřednictvím bezplatného Era portálu dostupná každému, tedy nejen majitelům Era účtů.

Era osobní finance automaticky roztřídí vaše výdaje
Abyste měli přehled, kolik a za co utrácíte, musíte své výdaje nejprve roztřídit. Již tady vám může efektivně pomoci služba Era osobní finance – pozná a automaticky roztřídí nejběžnější výdaje (za jídlo, elektřinu, telefon, …). Navíc umí automaticky zpracovat a zařadit výdaje z historie plateb realizovaných přes jiné banky. Výdaje lze zadávat i ručně a evidovat tak můžete i nákupy v hotovosti.

Obrázek vydá za tisíc slov
Roztříděné platby Era osobní finance automaticky zobrazí v přehledných grafech. Můžete tak na první pohled zjistit, za co utrácíte nejvíc a kolik v jednotlivých kategoriích (oblečení, potraviny apod.). Ještě zajímavější je sledovat vývoj výdajů v čase. Můžete tak ověřit, zda vám některé výdaje příliš nerostou. Samozřejmostí je srovnání příjmů a výdajů v jednotlivých měsících.

iMAC_era_1.jpg

Přehled je praktický, ale co z toho
Era osobní finance vám pomáhají šetřit. Pokud vám totiž připadá, že některé výdaje příliš rostou, nebo je chcete jen omezit, stačí si stanovit částku, kterou nechcete překročit, a nastavit si v Era osobních financích pro danou kategorii výdajů rozpočet. Ten vás upozorní, pokud se vaše útrata přiblíží zvolené částce.

Jak na to?
Požádejte o bezplatný Era portál se službou Era osobní finance na kterékoliv poště nebo v Era finančním centru.

Bryle_laptop_1.jpg

Autor článku

Reklamní sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení