Výrobce zámků Assa Abloy plánuje zavíraní závodů a kanceláří

28.10.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 28. října (ČTK) - Největší světový výrobce zámků Assa Abloy, který působí rovněž v České republice, připravuje nový restrukturalizační program. Předpokládá, že v jeho rámci během příštích tří let uzavře zhruba 30 závodů a kanceláří.

Firma ve své dnešní zprávě uvedla, že program by měl začít v letošním čtvrtém čtvrtletí. Neposkytla však žádné další podrobnosti. V rámci dosavadního restrukturalizačního programu firma zrušila přes 7000 pracovních míst. Švédská Assa Abloy podle svých internetových stránek působí ve více než 70 zemích a zaměstnává zhruba 43.000 lidí.

Společnost dnes rovněž uvedla, že její provozní zisk ve třetím čtvrtletí meziročně stoupl o osm procent na více než dvě miliardy švédských korun (zhruba šest miliard Kč). Tržby stouply o pět procent na více než 12 miliard švédských korun. Firma upozornila, že zaznamenala silný růst na všech trzích s výjimkou Evropy.

"Zisky společnosti dosáhly rekordní úrovně," uvedl prezident a generální ředitel podniku Johan Molin. "Světová ekonomika se podle mého názoru pomalu zlepšuje, ačkoli je stále ovlivňována rozpočtovými škrty v řadě zemí. Naší strategií proto zůstává snižování závislosti na vyspělých trzích a silná expanze na rozvíjejících se trzích," dodal.

Švédská společnost Assa Abloy se v roce 1997 stala většinovým akcionářem českého výrobce zámků FAB, který se poté přejmenoval na Assa Abloy Rychnov. Hlavní výrobní náplní české divize je produkce stavebních zámků a zámků pro automobily, motocykly a jízdní kola.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK