Finep prodal Cimexu kancelářskou budovu v Praze 5 Stodůlkách

12.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. listopadu (ČTK) - Developerská firma Finep společně se společností Ungelt Group a Finanční skupinou České spořitelny prodaly investiční skupině Cimex kancelářskou budovu v Praze 5 Stodůlkách. Cenu za prodej objektu s kancelářskou a obchodní plochou přes 22.000 metrů čtverečních nezveřejnily. Jde prý ale o jednu z největších nemovitostních transakcí za poslední tři roky. ČTK o tom dnes informovala tisková mluvčí Finepu Pavla Temrová.

V administrativní budově City West "B1" pracuje asi 1500 lidí a centrálu tam má řada společností, například Bayer a Hyundai.

Generální ředitel Cimexu Miroslav Kosnar uvedl, že objekt představuje pro portfolio firmy kvalitní investici. "Je pro nás dalším krokem k plánované modernizaci, zkvalitnění a rozvoji nemovitostní podstaty našeho koncernu," dodal.

Vůbec největší kancelářskou transakcí na českém trhu se stal letošní prodej komplexu 12 budov administrativního areálu The Park na pražském Chodově. Koupila ho americká Starwood Capital Group od německého nemovitostního fondu Degi. Ani v tomto případě nebyla cena transakce zveřejněna. Degi koupil komplex před pěti lety za deset miliard korun.

Letos v prvním čtvrtletí pak německý fond SEB ImmoInvest prodal fondu vedenému GLL Real Estate Partners kancelářskou budovu Anděl Park B, kterou před pěti lety koupil od rakouské ImmoEast za 1,8 miliardy korun. Cena prodeje opět nebyla nezveřejněna.

Finep, který patří společně s Central Group, Ekospol a Skanska Reality k takzvané velké pražské čtyřce, se specializuje na výstavbu rezidenčních bytových projektů a administrativních center. Od vzniku v roce 1995 postavil přes 7000 nových bytů v několika desítkách lokalit.

Cimex Group je jedním z největších privátních investorů v Česku. Nyní se zaměřuje hlavně investice do administrativních budov a jejich provozování a rozvoj hotelů. Mezi nemovitosti firmy patří administrativní budovy a logistická centra v Praze a nemovitosti hotelového typu po celé republice provozované společností Orea Hotels s.r.o., která je součástí koncernu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK