Ahold prodá své obchody na Slovensku firmě Condorum

14.11.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Amsterodam 14. listopadu (ČTK) - Nizozemská maloobchodní společnost Ahold odchází ze Slovenska. Firma se dohodla, že své tamní aktivity prodá společnosti Condorum, která vlastní sítě obchodů Terno a Moja samoška. Detaily transakce společnost nezveřejnila. Transakce by podle agentury Reuters měla být dokončena v první polovině příštího roku.

Ahold na Slovensku provozuje 20 obchodů Hypernova, čtyři prodejny Albert a šest čerpacích stanic. Čisté tržby společnosti Ahold Slovakia loni činily 159 milionů eur (4,3 miliardy Kč).

Ahold již jednou odchod ze Slovenska zvažoval, a to v roce 2007, kdy prodal své obchody v Polsku. Nakonec se však rozhodl na Slovensku zůstat.

Condorum má na Slovensku více než 90 prodejen. Čisté tržby firmy loni činily 127 milionů eur (3,4 miliardy Kč).

V České republice Ahold provozuje více než 280 supermarketů a hypermarketů Albert. Podle odhadu společnosti Incoma GfK byl český Ahold s podílem 9,7 procenta loni jedničkou na tuzemském trhu rychloobrátkového zboží. Provozní zisk české pobočky Aholdu v loňském roce vzrostl o 37 procent na 537 milionů korun, což bylo maximum od vstupu firmy na český trh v roce 1990.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK